Electronic Beats Hungary

3 feszes hazai technomegjelenés buli előttre, autókba, tavak mellé

Ami jó, az jó, a jóról pedig szólni kell. És az mindenképpen jó, hogy a divatból beújított Bershkás bőrszettes hardtechno falunapokon túl még mindig van igazi élet. Ez az élet pedig a stúdiókban (is) zajlik, úgyhogy mutatunk pár tavaszi végi, nyár eleji hazai release-t, amik megérdemlik a koromfekete reflektorfényt.

CVRDWELL – Warthog EP

Cvrdwell ritkán hibázik, komolyan veszi, amit csinál, és ez meg is látszik, azaz hallatszik: a BRVTAL égisze alatt kijött sztaff szokásához híven otthoni jammelgetésekből forrta ki magát, és eredményezett egy harapós címadó dalt, egy pumpálós misztériumjátékot (That Sets Me), meg egy szépen előrefele csordogálós folyamatot (tehát: Process). Két remixet is kapott a kiadvány, de szögezzük le, itt masszívan home field advantage van, és Krisztián viszi haza a serleget.

A Warthog maga egy ilyen lázálmos Budapesten játszódó klipet is kapott:

Normal Tamas – Eigengrau

Hosszú idők csendjét törte meg a Műhely kolomposa ezzel a zenével – ősszel jön a folytatás! -, amelynek címe magyarul sajátszürke, és arra a nem fekete színre utal, amit az egyén lát, ha becsukja a szemét. “Minden szín érzékelése megváltozik, ha látunk mellette egy másikat, jól kiegészül így a két trekk is egymás mellett” – mondja az alkotó, hiszen mellette egy másik alkotó is szerepel egy remixszel, Subotage, akivel mostanában dj-ként is egymásra találtak, és aki egy pszichedelikus hardtrance közeli állapotban tolta el a biciklit.

AND/OR – Blitzkrieg EP

Az újgenerációs tagozat se volt rest, AND/OR is bejelentkezett egy kis vadulgatással, amiről azt találta mondani kérdésünkre: “az eddigi releasekhez hűen ez is maradt a háborús, vadászgépes tematikában: a Blitzkrieg a pörgősség és kaotikusság miatt kapta ezt a nevet, történelmi dolgoktól elvonatkoztatva is nekem a villámháború jutott eszembe róla, a Stuka trackről pedig a Stuka szirénája és a feszültség, amit az tud okozni. Ez most egy hardabb EP, mint a jövőbeli vagy korábbi projektek, de nem akartam csak azért nem kiadni ezeket a számokat, mert egy fokkal keményvonalasabbak, főleg, hogy zsenialis spanyol producer Vilchezz megáldotta az EP-t egy remixszel, így tökéletesen kibalanszolva azt.”

Mehetnek a playlistekbe!

Published July 14, 2023.