Electronic Beats Hungary

Úgy hangzik, pedig nem vicc: 50 eurós kártyát kapnak a berlini fiatalok a várostól klubozásra

A városvezetés kezdeményezése 18 és 23 év közötti fiatalokat céloz meg, akiknek ehhez csak igazolniuk kell életkorukat és lakcímüket (és német állampolgárnak sem kell lenniük). A berlini kormányzat Kulturális és Európáért felelős osztálya által indított Jungendkulkarte a programban résztvevő klubokon túl egy sor más kulturális intézmény, így színházak, múzeumok és mozik belépődíját fedezi – számolt be a DJMag.

Hogy mindez tényleg nem előrehozott áprilisi tréfa, arról ide klikkelve lehet meggyőződni.

A program nem rejti véka alá a célját, hogy egy kis löketet adjon a kulturális szektornak, amit a Covid rendesen megnyomorgatott, de további válság is fenyegeti, miután a vásárlóerő bezuhant, az energiaszámlák meg az egekbe szöktek – plusz ott vannak még az ingatlanfejlesztések, amik sok éjszakai hely létét fenyegetik.

A Jungendkulturkarte a bemutatása óta egyébként nagyrészt pozitív visszajelzéseket kapott, bár egyesek rámutattak arra, hogy lehetne még javítani rajta, például a felső korhatár megemelésével, mivel sok helyen a 21 év alattiakat eleve nem engedik be, valamint a pénzügyi értelemben a perifériára szorulók még erőteljesebb helyzetbe hozásával.

Kövess minket erre is, arra is:

Published February 03, 2023.