Electronic Beats Hungary

Zenével tettük helyre magunkat a járványügyi bezárások alatt

Erre jutott egy brit kutatás, ami ennek megfelelően a britek körében készült, de mindenképpen tanulságos, és ha a pontos számokat tekintve nem, a tendenciát illetően valószínűleg érvényes számos más európai országra, így ránk is.

A szigetországi zeneipar érdekeit képviselő UK Music által megrendelt felmérés során a megkérdezettek 57 százaléka mondta, hogy a zene segített nekik megbirkózni a bezártsággal, 42 százalékuk pedig többet hallgatott zenét a válság alatt, mint korábban. Sőt, egymillió brit felnőtt vett hangszert a kezébe életében először a lockdown bő másfél éve alatt, és 71 százalékuk gondolta azt, hogy a zene produktívabbá teszi őket a munkában vagy a tanulásban.

Miközben itt Magyarországon egy ideje már újra élvezhetjük a bulizás és a koncertezés örömeit (mi főleg erre az örömre készülünk gőzerővel), Szerbiában pedig megrendezték a kontintens legnagyobb fesztiválját 180 ezer maszk nélküli résztvevővel, az angolok csak július 19-én oldják fel a zenei rendezvények korlátjait, de Hollandiában például a feloldás után két héttel már ismét visszahozták a tilalmat az esetszámok növekedése miatt.

Szerencsére hazánkat egyelőre minden jel szerint nem fenyegeti ilyen veszély: a két oltással rendelkező emberek arányát tekintve továbbra is a másodikak vagyunk Európában, és a kormányzat szerint oltóanyag is bőségesen rendelkezésre áll, illetve augusztus 1-től lehetővé válik a harmadik oltás felvétele is. Szórakozni menni pedig továbbra is csak védettségi igazolás birtokában lehet.

Published July 17, 2021.