Electronic Beats Hungary

Volt egyszer egy koronavírus

Ringa Ringa címmel jött ki új dallal a duó, akik nélkül az elektronikus tánczene ma talán nem az lenne, ami (és most nem a kiüresedett bazári hardtrenszes vonalra gondolunk). Az Orbital testvérpárosára utalgatunk, akik már a nevüket is a világ első brit illegálrave bulijai után találták ki, hiszen azok a londoni M25 körgyűrű környékén szökkentek szárba, és ők maguk is a kilencvenes évek elején vonultak be a zenetörténelembe az olyan tételeikkel, mint a hiperérzelmes Halcyon On and On.

Az új zene úgy nosztalgikus, hogy simán elmenne egy mai buliszettben – várhatóan fog is. Ráadásul nem csak a Covid-19 közepén íródott, de egy középkori gyerekmondókát énekelnek benne, aminek a gyökerei a Fekete Halálig, vagyis az emberi történelem legpusztítóbb pestisjárványáig nyúlnak vissza.

De aggodalomra semmi ok, a végkicsengés vidám és reménykeltő:

Mindenesetre a zene nagyon ügyesen kapcsolja össze régmúlt és közelmúlt egyetemes paráit, amik szinte mindenkit érintettek közvetve vagy közvetlenül, és gyújt a végén fényt az alagút végén, klasszikus Orbital-modorban. Lényeg, hogy ez a zene sem fog csorbát ejteni a Hartnoll-tesók katalógusán, sőt.

Kövess minket, ahol csak érsz:

Published December 16, 2022.