Electronic Beats Hungary

Kijött egy Arca válogatás, rajta három új, nyilván határfeszegető számmal

Arca, a venezuelai művész régóta a kísérleti elektronikus zenék androgün királynőjeként tűnik fel a horizonton, különösen 2018-as coming outját követően, amikortól kezdődően jóval tudatosabban építette be munkáiba a nembináris nemi identitással és a pszichoszexualitással kapcsolatos témákat. Tette ezt ilyen és ilyen emlékezetes videókkal:

Karrierjének eddig legnagyobb ívű válallásaként 2020 és 2021 között összerakta az öt albumot eredményező Kick-lemezsorozatot, márpedig másfél év alatt öt nem éppen felszínes hanganyagot megjelentetni az amúgy is szanaszét aprózódó zenestreaming-univerzumban és a kegyetlen multitasking-korban egy elég bátor tettnek minősíthető.

Elvetemült rajongó legyen a talpán, aki még elvetemült rajongóként is szét tudja szálazni egymástól az egyes kiadványokat, főleg, hogy mindegyik egy-egy sajátságos utazást ígér.

Ezért is történhetett, hogy Arca végül arra kérte az elvetemült rajongókat: szavazzanak a kedvenc zenéikre a Discordon, így végül létrejöhetett egy könnyebben (mármint időben, nem tartalomban) fogyasztható 21 trekkes válogatás az öt projekt legjobb pillanataiból.

A besztof-lemezt itt lehet meghallgatni:

De emeljünk ki külön is három zenét a végéről, amik viszont újak, az előző Kick-felvonások egyikén sem szerepeltek.

A zihálóan zűrzavaros Alto Voltaje és a héliumlufis Ritual ellenpontozásaképp a Sentient Savior áttör a felhőzeten, és valamit egészen éteri megnyugvást terít elénk, ami szinte magához int, hogy süppedjünk bele – az Arcától megszokott, disszonáns módon csilingelő, krómozott csembalóhangok sosem voltak ennyire paradicsomiak és sokrétegűen szépek. Ragyogó lezárása ez a magasröptű (mélyenszántó?) Kick-projektnek:

Kövesd a folyamatosan frissülő, nemzetközi zenéket szemléző Spoti-playlistünket itt.

Published December 13, 2022.