Electronic Beats Hungary

Velőtrázóan emlékezett meg a Prodigy a londoni koncertjén Keith Flintről

Essexi otthonában, 2019. március 4-én hétfő reggel nyolc óra után pár perccel találtak rá az eszméletlen Keith Flintre saját otthonában. Nem sokkal később sajnos már a halál beálltát is megállapították. Azóta kiderült, hogy a Prodigy táncosból lett énekes-frontembere saját kezűleg vetett véget életének, a zenekar szimbólumrendszeréből viszont azóta is kitéphetetlen az általa hordott ördögi frizura. A hangjáról persze nem is beszélve.

A Prodigy nemrég az O2 Academy Brixtonban adott koncertet, amikor a Firestarter felcsendülésekor a következő történt:

Meg sem próbáljuk szavakkal körbetáncolni, hogy mekkora élmény lehetett ez a résztvevőknek. Maxim, a másik vokálfelelős egyébként is megtette ezt ott helyben:

“Még mindig kibaszottul velünk van ebben a pillanatban is. Még mindig itt van!”

Csodálatos.

A Prodigy kreatív malmai pedig nem állnak meg őrölni: Liam például nemrég a Netflix új horrorfilmjének, a Choose or Die-nak a zenéjét rakta össze. A korábban CURS>R címet viselő filmben a Sex Educationből ismert Asa Butterfield, a The 100-ból ismert Lola Evans és a Sherlock Holmesból ismert Eddie Marsan mellett Robert Englund, azaz Freddie Krueger is szerepel.

Továbbá: november 4-én jelenik meg az XL Recordings gondozásában a Prodigy 1997-es The Fat of the Land című bivalyerős albumának 25. évfordulós vinyl újrakiadása, Andy C remixével.

Published July 26, 2022.