Electronic Beats Hungary

Ha ezeket a zenéket veszed, azzal a török-szíriai földrengés áldozatait támogatod

A februári, történelmi léptékben is kifejezetten brutális földrengés a bolygó egyik legsérülékenyebb régióját találta el a Richter-skála szerinti 7,8-es erősségével, ötvenezernél is több ember halálát okozva. Az alábbiakban szemlézünk néhány elektronikus zenei válogatást, amikből a bevételek segélyszervezeteknek mennek.

Az alábbi kompilációt a kelet-londoni East End Dubs hozta össze, huszonegy tartalmas house tétellel a fedélzeten. “Döntő fontosságú, hogy ebben a helyzetben a hangunkat hallatva széles körben felhívjuk a figyelmet a törökországi és szíriai helyzetre, és minden lehetséges módon támogassuk azt” – mondta a producer. A bevételek egésze az AHBAP nevű független civil szervezetnek megy.

Ambient, lassú mosású klubzene, pop és kísérleti elektronika is megjelenik a Müstesna Records alábbi válogatásán, amiből a befolyt profitot ez a török és ez a szír szervezet kapja meg. Igazán sokszínű album, tele kiemelkedő pillanatokkal, illetve olyan nevekkel, mint a Dollkraut, Gilb’r vagy Bawrut:

A francia Radio Chiguiro webrádió mindössze négy nap alatt rántott össze egy 49 számot tartalmazó albumot 54 előadóval. A hanganyagon afrikai, latin-amerikai, közel-keleti és európai újhullámos elektronikus zene kapja a fókuszt, a bevételeket pedig az Alliance Urgences, ami humanitárius segélyek szervezésében segít olyan partnerekkel, mint az Actions Contra la Faime.

Nemrég egy, a bátor és véleményüket felvállaló iráni nőknek üzenő válogatásról is írtunk:

Published March 06, 2023.