Electronic Beats Hungary

Április utolsó szombatján történelmi technobunkerben lép fel az új generáció

Aki kicsit is beleásta magát a magyar technotörténelembe, az álmából felkeltve is tudja (aki meg nem, az most megtudja), hogy az óbudai Supersonic Technikumot a műfaj hazai nagyszakállú legendája, az idén épp tíz éve elhunyt Bernáth/y Sándor alapította, és a helyszín ugyan azóta átment sok mindenen, nyíltak és bezártak nála sokkal fenszibb vagy nagyobb nevű klubok, de a falaiból csákánnyal sem lehet kikaparni azt az örökséget, azt a szellemet, amit a rendszerváltás környékén alakult underground ókor benne hagyott.

Ezért is okoz némileg megilletődött örömet nekünk a tény, hogy a Goldberger Design District invitálására

április 30-án szombaton ide vihetünk egy olyan bulit, ami nem csak ingyenes (EVENT!), de lineupilag sem a szokásos.

Ugyanis az erős hazai technofrontvonalon – CVRDWELL, Műhely x BRVTAL csapatok, Tolo b2b Mankind, Bekø, CT Kidobó, Hexcode – túlmenően helyet adunk két friss hangnak is, akiket a zsűri beszavazott SZELEKTOR pályázatunk klub lemezére (még nem hoztuk nyilvánosságra, kik ők, a napokon belül viszont ez megtörténik, türelem).

Könnyen lehet, hogy ők az elkövetkező évek éjszakai eseményeinek fontos szereplőivé válnak, úgyhogy már csak ezért is érdemes érdeklődve idemerészkedni.

Addig is itt van pár mézesmadzag a már biztos actektől:

Ácsi, egyébként mi is ez a Goldberger Disctrict?

A több mint 200 éves múlttal rendelkező Goldberger gyár épületeiben ma már nem textilgépek zakatolnak, hanem kreatív-kulturális szereplők töltik meg élettel és értékes tartalmakkal a komplexumot: a helyen (amiről a Facebookon itt lehet bővebben tájékozódni) design showroomok, fotós, filmes és videós produkciók, építészeti stúdiók, ügynökségek, képzőművészeti galéria, kozmetikai márka, kulináris üzlet viszik tovább a magyar textilipart a 20. század első éveiben megújító Goldberger Leó alkotó szellemiségét.

A négy utca által határolt, indusztriális épületegyüttes különböző tömbjeiben működő kreatív vállalkozások a ‘District’ koncepciójának keretében egyrészt megmutathatják diverz portfóliójukat, másrészt időt és teret szentelhetnek arra, hogy az egykori gyári munkások “örököseiként”, egy új Goldberger-kollektívaként ők maguk is kapcsolódjanak egymással és az itt élőkkel.

Hogy a Telekom Electronic Beats is bekapcsolódhat Óbuda régi gyárainak kortárs karakterrel újratöltő eseménysorozatába, a helyi kreatív közeg izgalmas bemozdításába, az nekünk is nagy élmény, és szombaton különösen az lesz, szóval ottali.

Kövessetek minket mindenhol:

Published April 24, 2022.