Electronic Beats Hungary

Kaleidoszkopikus klippel hozza el a nyarat a Belau

Nagyon szeret agyzsengető-szívolvasztó helyeken forgatni videót a zenéihez a nemzetközi színtéren is egyre több kreditet begyűjtő Belau, az Európa-szerte sokat koncertező zenekar a karibi hangulatú lemeze után pedig most a Dreamstate című dallal intézi el nekünk a nyári moodot. Azt mondják, ez az első szemelvénye az új korszakuknak.

Sőt, igent mondott nekik a vendégeskedésre az ausztrál énekesnő, Akacia, aki több mint 50 millió streammel büszkélkedhet, mi pedig most azzal, hogy magyar zenére úsztatja rá finoman szőtt, fátyolos hangját.

A Belaut alkotó Kedves Péter és Buzás Krisztián mesélt is a dal keletkezéséről:

“A színeváltozás története régóta lengi át a kultúránkat, de a legtöbb ember számára az önmaga irányába megélt kegyelem idegen, távoli és misztikus, mely a profán világ sodrásában oly kevés teret kap. Az út ellenben lehető mindenki számára és annak, aki végig lépdel rajta ez bizony álomszerű. A dal a saját kereteinken túli életet, a megrekedtségből a haladás irányába való elmozdulást, de leginkább önnön rettegésünkből való kiút történetét meséli el.

Egy nálunk jóval bölcsebb ember egyszer azt állította, hogy kizárólag az hozhatja el a békét a társadalmak számára, ha az egyéni szívekben végbemegy ez a belső folyamat, mely utána természetesen kifelé is hat,

és bizony nincs más, amit a Belau a világ fokozódó dinamikájában jobban tudna támogatni. Ahogy Dreamstate kulcssora mondja: we are all made out of gold.”

A Belau ezekben a napokban is éppen harmadik nagylemezén dolgozik, amely előreláthatólag 2023-ban lát napvilágot. Az ország egyik legkeresettebb exportzenekara számos külföldi koncertje mellett május 20-án az Akváriumban Klubban a Hooverphonic előtt nyitja majd az estét.

Published April 12, 2022.