Electronic Beats Hungary

Az Amoeba egészen Szicíliáig ment, hogy másképp lássa a világot

Trendek jönnek, mennek, rakétáznak nagyot aztán csorognak le a klotyón, de van a coolnessnek az a foka, ami magát múlékony korszellemeken kívül helyezve egyszerűen mindig működik. Működött, és működni fog. Sabák Peti, ha a tengerentúlra születik, ma talán Dudley Perkinsszel meg Homeboy Sandmannel dolgozgatna, de a mi szerencsénkre inkább a hazai jó zenék áradatát duzzasztja az Amoeba zenekar agytrösztjeként, aminek új videóját mi mutathatjuk be elsőként.

Ez a friss Fonogram-díjas nagylemez, a /ˈdɪskəʊ/ egyik legizgalmasabb dalához készült, ami Sabák szerint talán a legelmebetegebb trekk, “kicsit Louis Cole-beütése van nekem. Próbáltunk egy tört elektronikus cuccot csinálni, egy olyan jazz standardből kiindulva, amit néha koncerten játszunk, és annak egy átgyötört, broken beates változata lett a szám.”

“Csak azok tudnak rá táncolni, akiknek van ilyen kattanásuk. Nekem van.”

Az atomizált párhuzamos világban (?) játszódó klipet Szicíliában és Budapesten forgatták, ráadásul ez igazából csak a felszopófutára egy sokkal nagyobb ívű kisfilmnek, ami hamarosan napvilágot lát. Mindenesetre az biztos, hogy ezzel új értelmet nyer a “te valami egészen más filmet nézel” beugatás.

Check yourself:

Az Amoeba nyárra megpihen, őszre viszont további izgalmakkal érdemes számolni a portájuk felől, addig viszont bármikor lehet felkapaszkodni velük a coolness magas fokára, hiszen a legutóbbi nagylemez itt bármikor indítható:

Ne maradj le, követgess be:

Published May 13, 2022.