Electronic Beats Hungary

Szia uram, irodai munka érdekel? Jelentkezés a Fever Ray videójában

Egy laza péntek a melóban, csak kicsit másképp? A What They Call Us című új Fever Ray-dal klipjében egy ilyen alternatív megoldást követhetünk nyomon a hétzáró munkanapra: repül a nyomtatópapír, vetkőzik a kolléga, görbül a mindennapok tükre.

Öt évet kellett várnunk az egykori Knife-énekesnő és producer, Karin Dreijer újrafeltűnésére, amiből testvére, Olof Dreijer is kiveszi a részét, a videót pedig ugyancsak régi harcostársára, Martin Falckra bízta. Úgy tűnik, az eredeti zenekarnevet még nem merték feltámasztani a számos egybevágás ellenére, de sosem lehet tudni, meddig késik, ami nem múlik.

Főleg, hogy érkeznek szépen a megszokott, töredezetten puffanó lábdobok, a túlvilági énekek és a jegesen villódzó szintetizátorok:

A legutóbbi, 2017-es Plunge című album megjelenését követően a Fever Ray szorongás és pánikrohamok miatt mondott le egy nagyobb turnét, további adalékkal járulva hozzá a zeneiparban az elmúlt években végre beszédtémává emelt, kreativitásról és mentális egészségről szóló diskurzushoz. Azt a lemezt időközben remixelte Paula Temple, DJ Marfox, Glasser és mások, a Fever Ray pedig közreműködött egy limitált kiadású bakelit EP-n, amit Björk remixelt, illetve ők remixelték Björköt.

Published October 07, 2022.