Electronic Beats Hungary

300 ezer forintba kerül a pihepuha Plastikman pulóver

Richie Hawtin piacra dobott egy kis mörcsöt, de a Frenckenberger divatmárkával közösen létrehozott, gumimozgású űrlényt ábrázoló ősi Plastikman-logóval ellátott textíliák rögtön sokaknál lecsapták a biztosítékot.

Pulcsi 750 dollárért (több mint 300 ezer forint), nagyméretű pokróc 3500 dodóért (közel másfélmillió forint): bármennyire is “gyönyörű, kézzel készített teljesértékű kasmír” dolgokról van szó, amik “fenntartható módon készültek Belső-Mongóliában”, az internetes kommentszekciók alapján sokaknak nem könnyű befogadni a tényt, hogy a legalsó társadalmi osztályokból kinőtt zenei műfaj egyik emblematikus figurája már a középosztály számára is lassan megengedhetetlen árú termékeket droppol.

Hawtin maga így magyarázta az árfekvést a vonatkozó Facebook-posztjában:

“Megértjük, hogy ez a kollekció drága, de a minták és a felhasznált anyagok minőségi szintje miatt a végső árakat csak így tudtuk megszabni.”

A kommentcunami persze nem maradt el. Idézünk párat a vélemények közül a teljesség igénye nélkül:

“Deborah de Luca büszkén fogja hordani.”

“Valóban semmi sem ordítja magáról jobban, hogy DETROIT WAREHOUSE TECHNO, mint egy 700 ajrós kasmír szvetter!”

“Micsoda csalódás egy techno úttörőtől. Teljesen elszakadva a valóságtól és elfelejtetve a gyökereit” – írta egy már kevésbé vicces kedvében talált (egykori?) rajongó.

De még a legendás The Worst Techno Memes Ever Facebook-csoport vezéradminja, Mitch Davis is bekommentelte: “Túl olcsó. Hatezer dolcsit kellene kérned érte. Nem akarok olyasmit hordani, amit még egy szegény, büdös ember is megvehet!”

Így múlik el a világ dicsősége? Mondjátok meg ti a vonatkozó FB-posztunk alatt.

Kövess minket akárhol:

Published October 26, 2022.