Electronic Beats Hungary

Ti beküldtétek a zenéket, mi örülünk, a válogatással pedig májusban jövünk 🖤

Január végén írtuk ki harmadik Szelektor pályázatunkat a céllal, hogy megint legyen mit büszkén mutogatni külföldi barátainknak, bitte, itt tart a magyar (nem csak) elektronikus könnyűzene, please hallgassatok rá, grazie mille.

Március 10-ig küldhettétek a saját zenéket, és hát azt kell mondanunk, le a fiktív kalappal, mert amit kaptunk tőletek, az egy gigantikus zsák, tele kicsattanóan ígéretes cuccokkal. És persze mindezekből össze tudtunk most pattintani egy statisztikát is. A nyitóképen már közreadtuk a FŐSZÁMOT, miszerint összesen 1112-en jelentkeztetek, ami bőven lekörözi a korábbi évek számait. A legtöbben a klub, majd második helyen a pop, végül az experi és a videó kategóriákban indultatok.

Fun fact, hogy a legfiatalabb versenyző éppen csak betöltötte a 11. életévét, a legidősebb pedig 72 éves volt, de

itt láthatjátok az életkorbeli megoszlást:

És szerencsére a készülő tripla válogatás egészen komoly nemzetegyesítő erővel is bír, minden létező megyéből jöttek jelentkezések.

A legtöbb zene értelemszerűen Budapestről csorgott be hozzánk, aztán további nagyvárosainkból, de nem voltak restek a határon túliak sem: Szabadka, Kolozsvár, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Komárom, Kézdivásárhely, Nagyvárad, Dunaszerdahely mind képviseltette magát. Sőt, a messzi tájak magyarjai is beköszöntek: London, Grenoble (Franciaország) és Rio de Janeiro éppúgy feltűnt a beküldők megjelölt lakhelyei között, mint Vina Del Mar (Chile), New York vagy Moszkva.

Itt a top 10 település, ahonnan jelentkezés érkezett:

Zsűritagjaink már lázasan ügyködnek a zenék első körös értékelésén, majd jönnek a személyes közös összejövetelek, ahol ütköznek az érvek, ki menjen, ki maradjon – a POP kategória ítélőtáblája például már túlvan ezen, Instasztorikban végig is kísérhető, milyen hangulatban zajlott ez.

Nemsokára jövünk az új hírekkel, május elején pedig az elkészült tripla válogatáslemezzel, ami minden ismert online felületen elérhető lesz. Maradjatok tónusban!

Published March 14, 2024.