Electronic Beats Hungary

Semmi különös, csak robotok szeretkeznek a Justice új videójában

Áprilisban várományos következő nagylemezük, a Hyperdrama felvezetéseképp a  2000-es évek ikonikus franciaelektró duója, a Justice a mai nappal kijátszotta a provokációkártyát, és betöltötte az internetbe az év eddigi leghúzósabb klipjét – amiben történetesen humanoid robotok szexuális aktusán keresztül vizsgálhatjuk meg közelebbről a technológia és az érzelmek viszonyát, kissé Gaspar Noé sztilóban (a rendező valójában: Léa Ceheivi).

Izgalmas elképzelés, hiszen az öntudatra ébredt robotok kapcsán világégést, emberek ellen forduló gépeket, a bolygót letaroló horrorisztikus Skynetet szokás vizionálni, nem pedig egymásra rákattanó fémvázakat, akik még lazán le is nyúzzák egymásról a mesterséges bőrt.

Klikkre indul – a korhatáros tartalom miatt csak a YouTube-on:

A rendező szerint egyébként izgatottan ugrottak neki a forgatásnak a Justice-t alkotó Gaspard Augéval és Xavier de Rosnayvel, és a cél a kétezres évek szextape-hullámának újragondolása volt, durva esztétikával, egyfajta kontrollvesztéses hangulatra törekedve. A végeredmény az explicit tartalom ellenére egy elgondolkodtató kommentár technológiáról, a szexualitásról és a kultúránkról.

Published February 15, 2024.