Electronic Beats Hungary

Sega Bodega, Jlin és Bullion is új albummal készül, itt vannak róluk az első teaser trekkek

Műfajhibridekben utazó producerek felől fújdogál a szellő!

Itt van például a romantikát bármikor bass heavy elektronikába vagy akár hyperpopba csomagoló – nem mellesleg Shygirlnek, Eartheaternek és Caroline Polachecknek is producerelő – Sega Bodega, aki Deer Teeth címmel új dallal állt elő. Közelgő új albumának (dátum még nincs) előszobájaként is értelmezhető ez, és jár hozzá egy ilyen kedves-creepy lírikvideó. A 2021-es Romeo óta nem kaptunk tőle hosszanjátszós stúdiólemezt, és ez alapján újra reménytől csilloghat a tekintetünk:

A chicagói footwork műfaját továbbgondoló és továbbtekerő Jlin-nek is új albuma jelenik meg – márciusban. Az Akoma címet viselő, 11 számot tartalmazó kiadványt a The Precision of Infinity című záródal vezeti fel, amiben a minimalista kompozícióval ismertté vált élő legenda, Philip Glass működik közre. A lemezen Björk és a Kronos Quartet is feltűnik majd.
A készülő albumot a sajtóközleményben úgy jellemezték, hogy az új megközelítéssel szolgál azoknak, akik szorgalmasan követték az amerikai producer eddigi munkásságát, és azoknak is, “akik csak most lépnek be a világába.”

Április 26-án pedig Bullionnak jelenik meg albuma a Ghostly Internationalnál, ami szintén örömteli, mert ő egyike a pop egzotikus perifériáit feltárogató hangoknak. Az albumon Panda Bear és Charlotte Adigéry is közreműködik, ebben a dalban pedig az a Carly Rae Jepsen, akinek a 2010-es évek ultraoptimista himnuszát, a Call Maybe-t köszönhettük – ebben az esetben azonban egy reggeliébredés-szerű megközelítést kapunk tőle. Vagyis kettejüktől.

MÉG TÖBB CSILLOGÓ ÚJ ZENE? IRÁNY A FOLYAMATOS FRISSÜLŐ, 2024-ES ZENÉKET SZEMLÉZŐ SPOTI PLAYLISTÜNK!

Published January 31, 2024.