Electronic Beats Hungary

Attól tartok, nem tudjuk elfogadni a drum & basst

A BBC2 csatornán fut egy egyetemek közötti kvízműsor, ami most azzal vonult be a történelembe, hogy mém lett az egyik jelenetéből. Nem véletlenül, és szerencsére ezt valakinek sikerült rögzítenie is:

A kérdés tehát úgy hangzott:

“hogy hívták a tánczenei műfajt, ami az Egyesült Királyságban a korai 90-es években fejlődött ki a rave szcénából és a reggae soundsystem kultúrából, és olyanok művelik, mint A Guy Called Gerald és Goldie?”

Amire az aberdeen-i egyetem egyik hallgatója könnyelműen rávágja, hogy drum & bass, mire jön a megsemmisítő válasz a műsorvezető Amol Rajantól:

“Attól tartok, nem tudjuk elfogadni a drum & basst, itt a jungle-ra van szükségünk.”

Persze ez angolul még ütősebben hangzik, hiszen ugye “We need jungle I’m afraid” – amibe szinte azonnal bele volt kódolva, hogy ez szállóige lesz. Mi több: hangminta!

Annyira az lett, hogy pikpakk megszülettek rá az első – milyen meglepő – JUNGLE ÁTIRATOK:

Van egy jó hírünk: mi viszont szerencsére BÁRMILYEN MŰFAJBAN elfogadjuk a hozzánk beküldött zenéket, amikor majd – azaz napokon belül! – elindul harmadik SZELEKTOR pályázatunk (persze azért jó zenéknek kell lenniük, ebből nem engedünk). Maradjatok vonalban, mert hamarosan érkezünk a részletekkel!

S Z O C I Á L :

Published January 16, 2024.