Electronic Beats Hungary

Több mint 15 év elteltével ezen a hétvégén jön a berlini Love Parade folytatása

Rave The Planet néven. Ez lenne az idei reinkarnációja a német főváros legismertebb open air kamionos vonulós technoünnepélyének, ami először 1989-ban indult el alig 150 emberrel, a kilencvenes évek végére pedig már egymillióan szeleteltek a Siegessäule-hoz.

2010-ben sajnálatos tragédia vetett véget a hagyománynak, akkor Duisburgban rendezték meg a bulit, és az esemény történetében először zárt helyen. Itt egy szűk alagútban kialakult tömegpánik folytán huszonegyen fulladtak meg, és további félezren szereztek kisebb vagy nagyobb sérüléseket – azóta nem merték teljes erejében újraindítani a parádét. Ez változik meg most július 9-én.

“Ez nem újjászületés – ez egy új kezdet”

– mondta az eredeti Love Parade alapítója, Dr Motte, a Rave The Planet egyik kezdeményezője, aki tehát, úgy tűnik, újra a ringben van, hogy ismét embereket csődítsen Berlin utcáira izzadva táncolni, bizarr és színes ruhákban, vagy éppen azok teljes hiányában.

Ezzel együtt nem lesz főszínpad, hanem csak a klasszikus menet, ahogyan a Love Parade kezdeteikor. Illetve 150 lemezlovas.

Az esemény egyben politikai tüntetés is lesz: óránként felcsendülnek majd a hangszórókból követelések a döntéshozók felé, úgy mint az e-zene kulturális értékként való elismerése, a klubok és szórakozóhelyek megvédése, a művészek és kulturális dolgozók feltétel nélküli alapjövedelmének biztosítása, valamint az “Elektronikus Zene Nemzetközi Ünnepének” új munkaszüneti napként való elismerése.

Bővebben bármiről itt lehet tájékozódni!

Kövess minket mindenhol:

Published July 05, 2022.