Electronic Beats Hungary

Több mint 15 év elteltével ezen a hétvégén jön a berlini Love Parade folytatása

Rave The Planet néven. Ez lenne az idei reinkarnációja a német főváros legismertebb open air kamionos vonulós technoünnepélyének, ami először 1989-ban indult el alig 150 emberrel, a kilencvenes évek végére pedig már egymillióan szeleteltek a Siegessäule-hoz.

2010-ben sajnálatos tragédia vetett véget a hagyománynak, akkor Duisburgban rendezték meg a bulit, és az esemény történetében először zárt helyen. Itt egy szűk alagútban kialakult tömegpánik folytán huszonegyen fulladtak meg, és további félezren szereztek kisebb vagy nagyobb sérüléseket – azóta nem merték teljes erejében újraindítani a parádét. Ez változik meg most július 9-én.

“Ez nem újjászületés – ez egy új kezdet”

– mondta az eredeti Love Parade alapítója, Dr Motte, a Rave The Planet egyik kezdeményezője, aki tehát, úgy tűnik, újra a ringben van, hogy ismét embereket csődítsen Berlin utcáira izzadva táncolni, bizarr és színes ruhákban, vagy éppen azok teljes hiányában.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Ezzel együtt nem lesz főszínpad, hanem csak a klasszikus menet, ahogyan a Love Parade kezdeteikor. Illetve 150 lemezlovas.

Az esemény egyben politikai tüntetés is lesz: óránként felcsendülnek majd a hangszórókból követelések a döntéshozók felé, úgy mint az e-zene kulturális értékként való elismerése, a klubok és szórakozóhelyek megvédése, a művészek és kulturális dolgozók feltétel nélküli alapjövedelmének biztosítása, valamint az “Elektronikus Zene Nemzetközi Ünnepének” új munkaszüneti napként való elismerése.

Bővebben bármiről itt lehet tájékozódni!

Kövess minket mindenhol:

Published July 05, 2022.