Electronic Beats Hungary

Pfitzner Áron, azaz Nautis legújabb albuma belső utazásra küld a lelkünk körül

Szinte meg sem száradt a bit-tinta a cikkünkön, ami ezt a magyar downtempo válogatást ajánlotta a figyelmekbe, de máris itt egy újabb kanapénhallgatós tétel.

Nautis (Pfitzner Áron) multiinstrumentalista, producer és dj, aki az etno-szálakat is pengető mély, pszichedelikus, de reményteli hangzásokra fókuszál, a mai technológia és az ősi formák úgymond egészséges párosításaképp. Zenéjének jellege különösen alkalmassá tette őt, hogy különféle AV performanszok, vizuális installációk hangi aláfestését-megjelenítését vállalja magára, így például az inotai erőművet először újranyitó összművészeti esemény, a reOpening 2022 során a hűtőtoronyba megálmodott VÁKUUM installáció zenei szerzője volt, aminek idei második felvonásában is részt vett az INOTA Fesztiválon.

A morfondírozós, lebegtetős, egyszerre kitárulkozást sugalmazó és mégis befelé indító lemez bármilyen psytrance buli afterén ragyogó választás lehet, sőt, nem csak psytrance bulién, sőt, nem csak aftereken. Aki szeret néha kicsit megállni, és aztán újraindulni is csak slow life üzemmódban, az már nyomhatja is a playt:

“Készülj fel egy magaslati levegőn való utazásra az esti dzsungel felett, pattogó tüzek és kozmikus hangszimfónia kíséretében, ami megkérdőjelezi a valóságunkat” – szól a további kiegészítés az album Bandcamp-oldalán, ahol a lemez megvásárlásával is támogathatjuk a művészt.

FIGYELJ MEG MINKET INSTAGRAMON IS!

Published December 07, 2023.