Electronic Beats Hungary

Ez a magyar downtempo válogatás vigyen be a fenyvesbe

Ritkán adunk hírt olyan történésekről, amik az országhatárainkon kívül esnek meg, valamiért mégis ide kanyarodnak vissza, jobbára azért, mert az ilyesmik vagy csak ritkán, vagy egyáltalán nem jutnak el szerkesztőségünkhöz – ez azonban nem egy ilyen alkalom.

Most ősszel ugyanis a németországi Blue Tunes Chillout kiadónál jelenhetett meg a Hungarotone című válogatás, amit egy magyar (Kerék Zoltán, aki Technical Emotions néven szintén szerepel a lemezen) kurált össze magyar producerek zenéiből, akik vagy még itt élnek, vagy már nem. Több név is megkongathatja a csengőt – ráadásul egészen eltérő közegekből -, hiszen itt van köztük Bernáthy Zsiga, Andras Bader, az NVC-ből ismerhető Subotage Surfalone alteregója, az ibizai Ushuaia és a Privilege klubokban progtrance-eket játszó NRG Cell, vagy éppen az Ozorán minden évben a Főzőliget felépüléséért felelős, zenészként és dj-ként pedig főleg középtempós organikus lüktetéseket szállító Fáni Bácsi.

Mindebből – és az esztétikailag talán kissé túl szájbarágós borítóból – már sejthető, hogy itt nem a kísérleti színtér felől közeledő lassúzenékről van szó, hanem inkább olyanokról, amiket egy psytrance fesztivál chillout sátrának szalmáján elnyúlva kap az ember. Több melódia, több progi, kevesebb agyalás.

Mindenesetre most, hogy ismét elérkeztünk az évnek annak a szakaszához, amikor már a délutáni kávé mellé beesteledik, indítsuk el nyugodtan négykor, és kísérjük le vele a nap fáradt korongját – aki pedig a Bandcampen is megtámogatná a kiadót és rajta keresztül az előadókat, az itt teheti meg:

Kövess minket itt is, ott is:

Published November 05, 2023.