Electronic Beats Hungary

19 órányi felforgatás egyenesen a Berghain gyomrából

Rakd ki nagyképernyőre, és járj jól vele.

Ennyire bika kontentet régen kaptunk a német székesfővárosból. A technótemplomként ismert Berghain lemezkiadója, az Ostgut Ton úgy gondolta megünnepelni saját 16 éves fennállását, hogy negyven jól csengő nevű elektronikus zenészt tolt be az egyelőre még verejtékmentesen döngő komplexumba, akik aztán egymással összeállva lenyomtak egy-egy órányi (néha rövidebb) hangkavalkádot az üres csarnokban. És mindezt az ARTE jóvoltából videóra vették, és mi pedig megnézhetjük pár jól csengő pohárral a kézben. Vagy ahogy tetszik.

Majdnem egy teljes napnyi zenét kapunk így a legnagyobbaktól, és ez nem költői túlzás, a névsor valóban letaglózó, főleg így back2back felállásokban, ne is ragozzuk tovább, itt az első etap olyanokkal, mint a technós Luke Slater x KMRU x Speedy J hármas antitechnós lájvja, Barker x Baumecker tündérországa vagy Terence Fixmer x Phase Fatale sújtása:

JASSS x Hyperaktivist kettőse erős kezdést intéz ebben a második szekcióban, a folytatásról gondoskodik Ben Klock x Etapp Kyle, aztán Fiedel x rRoxymore páros lábbal rúgja be a globál-bass-experiklubzenék ajtaját, arról meg aligha kell bármit mondani, hogy Marcel Dettmann x DJ Stingray 313.

Ahogy a csodálatos Tama Sumo x Lakuti, Berlin lelkei behúzzák a soult a nagy koromfekete térbe, ahhoz fogható nincs, komoly párosítás Roi Perez x Avalon Emersoné is, és akkor erre még sikerül rárakni egy lehetetlennek tűnő Answer Code Request x Gerd Janson duót, meg egy Steffi x Virginiat is.

Ajtót kulcsra, telefonokat repülőmódba, redőnyöket le, szemhéjakat fel. Jó szórakozást!

Published August 05, 2021.