Electronic Beats Hungary

Nicolas Jaar új válogatásának középpontjában a csend áll

Ilyen zenei összeállítást nem hallottunk még: a csilei-amerikai elektronikus zenei producer Caves – A Compilation Of Silences címmel a mai napon kijött válogatásán nyolc treki hallható, amelyek mindegyike hangokkal indul, és hangokkal végződik, de a kettő között alapvetően semmi nem történik. Vagyis dehogynem, hiszen lényegében az ránk van bízva, hogy mi történjen (hiszen mégiscsak csend a lelke mindennek, lol).

At alkotókat gyakorlatilag arra kérték, hogy készítsenek “barlangokat” egy általuk választott hosszúságú csendre. Ez a csend-zene-gyűjtemény “használható időzítőként főzéshez, meditációhoz, futáshoz, sétához, alváshoz vagy bármihez, amit csak akarsz ♡” – olvashatóak Jaar lemezhez fűzött szavai.

Laraaji, Lucrecia Dalt, Ana Quiroga, Sary Moussa, Will Epstein, Aho Ssan, Nicolás Jaar, Marzio Zorio – ígéretes nevek sorakoznak fel az albumra, ami itt indítható is:

Ha valaki hallott már bármi, akár csak közelítőleg hasonló projektet, feltétlenül írja meg nekünk a hungary@electronicbeats.net címre. Aki pedig meg is vásárolná a válogatást, annak mondjuk, hogy jó ügyet szolgál vele, ugyanis valamennyi bevétel a Dongyu Gatsal Ling apácazárdát fogja támogatni, egy olyan helyet Indiában, amely “lányoknak és fiatal nőknek lehetőséget kínál arra, hogy kibontakoztassák tudományos és spirituális lehetőségeiket”.

Published August 03, 2021.