Electronic Beats Hungary

Online rádiót indít a KERET, nehogy azt higgyük, hogy nincs mit hallgatni

Leírni is szép, hogy a KERET blog már több mint tíz éve űzi a kihalófélben lévő ősi mesterséget, vagyis a vibráns hazai zenei történések szemlézését cikkekben, beszámolókban, fotókon. És tudtak is hová fejlődni, a grassroots zeneblogból szökkent szárba a Kikeltető, lett saját helyszínük a Kolorádón, a mai nappal pedig – és itt jön az elsődleges hírérték – rádiót indítanak. A tervek szerint hamarosan napi 24 órában ráadásul!

Van Mit Hallgatni

– így a szlogen, ami már önmagában elmeséli a lényeget, de hozzáteszik, hogy szeretnének találkozási pontjává válni a hazai alternatív könnyű- és elektronikus zenei színtérnek, és hogy ezzel is “egy picit jobb legyen itthon lenni.”

A rádió műsorát gondosan szelektált állandó és alkalmi kurátorok válogatásai és mixei adják majd, így például az indulástól hallgatható a Kolorádó fesztivál vagy a BUSH aktuális válogatása, a Selecta, a S*GGRÁZÓS BULI vagy a Keserv szervezőcsapatok összeállítása és az olyan tematikus blokkok, mint a Reggeli vagy a Magyar Hip-Hop, amiket mindig más állít majd össze. A kurátorok listája folyamatosan frissül, a friss adásokról pedig a rádió Instagram oldalán lehet értesülni.

Mindez a Toldi jegyszedő pultjából, ahova betoltak egy keverőt és két CDJ-t. Most aztán főhet a HÖR feje! Az első adás már nézhető is Falcao house menetével:

A rádió az induláskor reggeltől estig a KERET honlapjáról hallgatható, de idővel szeretnének 0-24-ben sugározni. A playlistek archívuma Spotify-on, a mixek pedig SoundCloudon és YouTubeon lesznek elérhetők.

És persze nem marad el az indulást ünneplő B.U.L.I. sem, ahol olyan emberek és csapatok fognak egy-egy szetteket játszani, akik valamilyen formában a rádióban is megjelennek. Részletek és esemény erre kattintva!

FOLLOW 4 FOLLOW 4 FOLLOW 👇

Published December 13, 2023.