Electronic Beats Hungary

Adiel nem a cirkuszt csinálja a dj-pult mögött, hanem a vegytiszta tüzet

Minden év vége jó sűrű bír lenni, de hát ez az év végék dolga. Nyilván a bulihegy is robosztusra nő ilyenkor, de szeretnénk egyvalakire ráállítani most a reflektorokat: a római Adiel december 28-án ugyanis Budapestre látogat.

És ez azért türemkedik ki a sűrű programkínálatból, mert Adiel annak a női dj-divíziónak tagja, aki nagyon tudja, mit akar, nagyon nem ül fel a trendvonatokra, inkább magának diktálja a tempót. Ami fáradhatatlanul feszes, mint az ebből a tavalyi élőfelvételes ARTE buliból is kiderül:

Az energikus olasz, aki a fél életét végigtáncolta balettosként, hogy aztán tinédzserkorában jól letüdőzze a római éjszaka, meglepően erősen hozza a klasszikus techno ethoszt:

nem rögtön a dj-zésben látta a guruló eurókat, hanem passzív klubberből úgy lépett az aktív szcéna-alakítás örvényére, hogy SZÓRÓLAPOZOTT.

Szóval azokat a kis, színes, kézzelfogható fecniket hintette szét Fellini városában a buliinfókkal, amiket ma már szinte teljesen kitakarított az éjszakából a szociális média. A fókuszált elhivatottságnak gyakran beérik a gyümölcse, hamarosan ott is találta magát szülővárosának legendás 700 fős helyének, a Goa Clubnak a dj pultjában, ami 1995-től huszonöt éven át volt a legelvetemültebb helyi technósok menekülési útvonala – neki pedig gyakran még nappal is, mert már nyitás előtt bement hét-nyolc órákat gyakorolni.

Aztán sajnos a tulajok erőfeszítései ellenére bezárt, de ekkorra Adielnek már sokan kiszúrták az ösztönös tehetségét, és kisvártatva olyan kreditek gyarapíthatták a listáját, mint a Berghain (ahol már háromszor is zárhatott), a Printworks, a Dekmantel, a londoni Fabric, az amszterdami De School, a lisszaboni Lux Frágil, meg persze a BR:

De maradva a techno ethosz megtestesítésénél: az sem elhanyagolható tény, hogy a dj-s kezdetektől számítva pillanatok alatt már a zeneírásig jutott, 2016-ban pedig megalapította saját kiadóját, a Danza Tribale-t, ami elég komoly kollekciót tud ma már felmutatni.

Anyaoldalunk alábbi videójából pedig az is kiderül, hogy bár a divat mezejére is belépett, de ezt sem egy bulváros megfontolásból, hanem mert annak is a művészeti oldala villanyozta fel.

Adielt tehát december 28-án lehet elkapni a Turbinában egy két órás erőteljes szettre, és érdemes is lesz, ha valaki különleges proper technóval zárná az évet.

Published December 08, 2023.