Electronic Beats Hungary

Mindenki járt már a Melankólia Clubban

A Telekom Electronic Beats válogatásához forgatott klip valójában egy metafora. A rendezőt kérdeztük.

Pár napja jelent meg az első hivatalos válogatásunk tripla digitális lemezen (itt érhető el minden platformon), amire ügyes magyar elektronikus zenei alkotók készítettek mindenféle árnyalatú és hangulatú trekkeket, feszes gyáripari technótól a kísérleti gépzenén át a paplanok alá írt puha, progresszív popzenéig. Egy szerencsés alkotó, a FŐZELAKE néven futó Szalai Patrik dala annyira elnyerte a zsűri tetszését, hogy nem volt kérdéses, ő kap tőlünk egy videoklipet, amivel vizuálisan is kitágítjuk a Melankólia Club körül forgó rejtélyes világát.

A nagykanizsai Fiat Punto kormánykereke mögül egyenesen a Ferihegyi reptér kifutópályájáig jutó Patrikról itt írtunk többet. Most azonban, hogy a videó is megjelent, a rendezőt, a SONYAtól az Esti Kornélon át a Blahalouisianaig klipeket forgató Praznoczy Sébastient kaptuk el pár szóra. Lejjebb pedig mutatunk még további képeket is a forgatásról!

Telekom Electronic Beats: – Mi volt az első gondolatod, amikor először végighallgattad a Melankólia Clubot?

Praznoczy Sébastien: – Tetszett a track. Bírtam a bítjét, hangulatát. Az volt az érzésem, hogy ez egy száz százalékosan őszinte szám, amire szívesen csinálnék képeket.

TEB: – Mi jött le neked Főzelake Patrikból még látatlanban? Úgy tudom, az Instagram feedje hagyott egy vastagabb nyomot benned, aztán meg a klipen is.

PS: – Egy fiatal srácot éreztem, aki teljesen benne van a mai flowban. Az instája tűpontosan ezt a korszellemet adja át, ezt a poszt-Y-generációs patchworkös hozzáállást, a kollázsiai önmagára reflektálnak, egyfajta punkos attitűddel. A forgatáson meg iszonyatosan jó fej volt. Remélem sikeres karrierje lesz, mert nagyon bírom a zenéjét. Sajátos és true!

TEB: – Mesélj a történetről, honnan jöttek a bizarr alakok? És akkor most egy strangerthingiánus upside downban vagyunk a falon található lyukakon túl, esetleg Főzelake tudatalattijában, vagy valami egészen másban?

PS: – Úgy értelmeztem a számot, mint egy metaforát a depresszióról. Ez a Melankólia Club: egy hely, ahova ha az ember belépve teljesen megváltozik. Utána már csak kívülről látja magát, de nem tud mit kezdeni a saját érzéseivel. A klipben egy fiút meg egy lányt követünk, akik mindketten belépnek ebbe a dimenzióba, ahol más, hasonló lelkekkel találkoznak – de az alagút végén szerencsére fény is pislákol, mivel a két szereplő rátalál egymásra. És ez már az első lépés a gyógyulás felé.

TEB: – Milyen volt együtt dolgozni Patrikkal? Mégiscsak olyasvalakiről beszélünk, aki gyakorlatilag zenét írni is most kezdett, aztán hirtelen be lett hajítva a mélyvízve, és pár pillanattal később már a saját videójában instruáltátok.

PS: – Ő egy nagyon alázatos srác. Mindig megtette, amit kértünk tőle, és azt sem éreztem, hogy bármennyire lámpalázas lenne. És bár kezdő, hagyta, hogy csináljuk a dolgunkat, nem volt benne késztetés, hogy beleszóljon olyasmibe, amihez nem ért. Sok tapasztaltabb zenész ott rontja el szerintem, hogy hirtelen azt hiszi, mindenhez ért. Nála ezzel nem volt gond, szuperflottul ment minden.

És akkor tekintsünk meg további képeket a forgatásról, amikből végre az is kiderül, ki a Szörny maga!
A rendező és a két főszereplő, Schilling Dorottya és Szalai Patrik

Végül, akik nélkül a klip nem jöhetett volna létre:

Szereplők

Lány: Schilling Dorottya
Fiú: Szalai Patrik

Adamek Róbert, Burányi Fanni, Kiss Rebeka, Klein Vincent, Lugosi Rozina, Nagy Jucka, Unger András, Tóth Vencel,

Stáb

Producer: Togay Jónás, Mártonffy Zoltán
Rendező: Sébastien Praznóczy
Operatőr: Nagy Marcell
Vágó: Szórád Máté
Látványtervező: Illés Richárd
Jelmeztervező: Kovács Flóra
Grafikus: Dukai István
Casting: Tönkő Szandra / Icon Model Management

Felvételvezető: Togay Lucas
Produkciós Asszisztens: Togay Jonatán
Rendezőasszisztens: Hárskuti András
Másodasszisztens: Birkás Lilla
Focus puller: Kovács “Cica” Attila
Kameratechnikus: Jack János
Fővilágosító: Móna Zsolt
Best Boy: Jálics Bencze
Világosítók: Márk Ferenc, Miskolci Ádám
Key Grip: Balda Gábor
Berendezők: Gyócsi Dániel, Kovács Koppány, Seprűs Gábor,
Kellékes: Zölei Patrik
SFX: Rigó Péter
Jelmeztervező asszisztens: Enyingi Sára Borbála
Maszkok: Kovács Flóra, Hegedűs Zoé
Fodrász: Törjék Anna
Sminkes: Batki Lilla

Colorist: Gaál Lacó

Világosító teherautó sofőr: Polonkai Ferenc
Catering: Dobrumba

Külön Köszönetet érdemel: Flesch Andrea, Klein Vincent, Nádudvari Noémi, Nemes-Jeles Veronika, Soproni-Szabó Domonkos, Turzai Ákos, Vereczkey Ákos

Abert Garden (Albert Hunor és Verle Kristóf), Cordia Management Kft. (Somlai Júlia és kollégai), Decorlight Kft. (Hallgas Vendel), Department, Futureal Group (Cseh Emese és kollégái), Kolorádó, Kraft, LARM, Magyar Telekom, NVC, Pinkponilo, Star Park Group (Juhos László), VisionTeam

A teljes Selected Sounds Label X Telekom Electronic Beats válogatás pedig itt hallgatható agyon ;)))

Published August 24, 2020.