Electronic Beats Hungary

Megtöltötte a Toldi kihasználatlan táncterét a Mïus

Mármint nem emberekkel, azt még nem szabad. Egyelőre csak megpengetik azokat a húrokat, amiknek az egyik vége az emlékeinkbe, a másik meg a remélhetőleg nem túl távoli jövőbe csatlakozik, amikor ismét átléphetjük majd a küszöböket, és megölelhetjük egymást.

És teszik mindezt egy élő előadással, amiről Álmos Gergő, a Mïus-projekt alapítója így mesél: Egy éve jött ki az Études de Battements album, pont a járvány betörése előtti pillanatokban, így azt azóta sem sikerült előadni élőben. Ez a régóta tervezett live videó kicsit kárpótol minket és a közönségünket is. És ugyan volt pár olyan koncertünk audiovizuál fókuszú fesztiválokon Rómától Londonig, sosem elég energia és idő, hogy ezeket megfelelően dokumentáljuk. Ennek itt volt az ideje, melyre a Toldi és Théque közreműködése kellett. A végleges koncepciót egy közös bagett sütés alkalmával raktuk össze Sztojánovits Andival és Szőke Danival, ahol kialakult az álláspont, hogy klasszikus rendezés nem lesz, a projektet a vizuál, zene és képi komponálás organikus összhangja fogja előrevinni.”

“Álmos már akkor önkéntes karanténba vonult a stúdiójába egy évre, amikor a koronavírus még a kanyarban sem volt, amely idő alatt nem volt hajlandó új zenét meghallgatni, így próbálva magát visszaterelni az alapokhoz, saját belső hangjaihoz, amiket nem nyomnak el felesleges külső ingerek – az eredmény egy őszintén kibontakozó, optimista csengésű 55 perc, épp olyasmi, amire most szükségünk lehet, csak még nem tudunk róla” – írtuk a Mïus legutóbbi lemezéről még tavasszal itt, és még mindig érdemes meghallgatni a végtelennek tűnő otthonülésekhez.

Published February 12, 2021.