Electronic Beats Hungary

Itt a debreceni KraftLab stúdió, ahol mixelést és zeneírást tanulhat bárki, ingyen

“Csak nézz meg hozzá pár tutorialt YouTube-on.” Azon unalomig járatott frázisok egyike, ami mindenre válaszként funkcionál a mi kiberkeretek közé szabott, túldigitalizált, otthonletudós éránkban. Ezt változtatja meg a Telekom KraftLab.

Mert élőben, valódi emberektől tanulni és tapasztalni építő és szükséges, még az is lehet, hogy ez a garanciája annak, hogy nem a stressz, hanem a természetes flow adja majd első dj szetted vagy produceri debütálásod motorját.

A Telekom Kraft a Telekom Electronic Beats-szel közösen szállít kütyü-és gyakorlat-alapú, ingyenes zenei élményt a valóságba, ahol március második hétvégéjén hozzáértők mutatják meg, hogyan képezd a hangod és milyen gombokat hogyan is kell csavarni és tekerni ahhoz, hogy a produktum úgy szólaljon meg, ahogy illik.

Ennek lesz a főhadiszállása a debreceni KraftLab, ahol zenei stúdió és szabadon birtokba vehető, dallamkraftolásra alkalmas labor nyílik a podcast szoba, az 5G room, a green box és az IT lab mellett.

Az elektronikus fókuszú, kísérleti műhely nyílt napja március 11-ére, szombatra esik, ekkor lehet kipróbálni az összes mikrofont, DJ setupot és szintit reggeltől estig. Nemigen van épp más olyan hely jelenleg, ahol a szabad stúdiózással összekötött önfejlesztés ennyire társadalmiasított lenne, zéró összegért. Mindez pláne vidéken, bátran elmozdulva a budapesti központtól, ahol éppen elég sok minden tömörül már.

A meghívott vendégelőadók a tudásukat, tipp-és trükkarzenáljukat és értő figyelmüket dobják az üstbe: a Bagira és a Hard Reset alapját kifőző Hundred Sins végigvezeti, hogy készül el egy dal az első fűszer hozzáadásától a tálalásig.

Olyan világot élünk, ahol már minden információhoz hozzá lehet férni, ezért nincs is semmi titkom. Szívesen átadom minden tudásomat a lelkes fiataloknak. Nincs értelme már gatekeepelni

– mondja.

A Blahalouisiana énekesnője, Schoblocher Barbara – aki Spots-kurátor is – főleg énektémákkal, hangképzéssel foglalkozik majd és a színpadi szereplés kulcselemeiről mesél, BÖBE (aki tavaly egy AI és Lóci társaságában írt dalt a Kraftnak) pedig házigazdaként fogja össze a programok vezetését.

Vault-alapító és külföldön is fel-felemlegetett techno-felelősünk, CVRDWELL analóg szintiket hoz, LAU és Tolo (a Lavalava egyik alapítója és rezidense) pedig dj-zésre és jókedvre tanít. Tolo a fent taglalt igazságokra így reflektált: “Azért vállaltam el a workshopos szereplést, mert tök jól esett volna nekem is 15 évvel ezelőtt, ha a rutinosabb kollegáktól szervezett keretek között is el lehetett volna lesni egy-két dolgot. Valószínűleg a technikai tudás átadása mellett hasznos az is, ha a feltörekvő DJ-knek van lehetőségük feltenni karrierépítéssel kapcsolatos kérdéseiket is.”

Az egész napos workshop végeztével átvonulunk a Víztoronyba,

a környék legimpozánsabb, bevett helyszínére, ahol berúgjuk a tavasz ajtaját, és hajnalig tart majd az after – KraftLab karaszalagosoknak ingyen. A Kávézóban este 9-től éjjel 1-ig Hundred Sins és brókái, Lil Frakk, illetve D. Koms a dj pult mögött, a Klubterem pedig 11-kor nyit majd, ahol Tolo és Lau b2b-ben mutatja meg a napközben átadott tudást, utánuk CVRDWELL is játszva oktat Subotage-zsal az oldalán. Mindenekelőtt viszont Noel és Danny P nyit 11-kor, Dirty Ice és Thomas Borza pedig zár fél 4-től egészen hajnal 5-ig.

A behopp 1500 forint, ha voltál itt Lil Frakk bulin, akkor viszont grátisz a bejutás.


Szavak: Kersner Máté

🤙 Kövess minket bárhol 👇

Published March 06, 2023.