Electronic Beats Hungary

Október 2-től lehet ismét sorban állni a Berghain nevű kulturális központba

A várakozásnak vége: A Berghain ezen a hétvégén újra kinyit.

Mindenki kedvenc technótemploma tavaly március óta először tartja meg a legendás Klubnachtot: október 2-án szombaton rögtön backtobackezni fog Ben Klock és Marcel Dettman, Tama Sumo és Lakuti, Massimiliano Pagliara és nd_baumecker, illetve játszik még Cormac, rRoxymore, Steffi és mások.

Kapcsolódó közleményében a klub azt írta:

“A zenét gyakran emlegetik úgy, mint valami univerzálisan emberi dolgot, egy olyan nyelvet, amit az egész világon értenek. Aminek nincs evolúciós értelmezése, mégis, az emberi történelem kezdete óta úgy tekintünk rá, mint ami erősíti a közösségi érzést.”

“Emberi mivoltunk visszhangja ez, ami kulturális háttértől függetlenül felismerhető – legyen az szerelmes dal vagy klubhimnusz. A zene a válasz. Ezt szem előtt tartva: rúgjon a basszus, találkozunk a táncparketten!”

A következő hónap folyamán Avalon Emerson, LSDXOXO, Palms Trax, Honey Dijon és mások fellépései jönnek. Teljes menetrend errefelé.

Amit pedig a címben írtunk, az egyáltalán nem valami vicc: idén tavasszal cikkeztünk arról, hogy Berlinben egyhangú szavazással támogatták a döntéshozók azt az ajánlást, hogy a mindenféle zenei klubokat emeljék át a szórakoztatóipari kategóriából a kultúripariba. Ez ebben a formában adókedvezményeken és anti-dzsentrifikációs védelmen túl (tehát nem lesz könnyű őket kiszorítani a helyükről) annyit is tesz, hogy a fogadóirodák, bordélyházak, játéktermek mellől a klubok átkerülnek a színházak, múzeumok mellé.