Electronic Beats Hungary

Keith Flint utcafestményt kapott Hackneyben

Nem a Google az egyetlen, ami úgy gondolta, hogy az öngyilkosság-megelőzési héten egy nagy formátumú zenészről (esetükben Aviciiről) emlékezik meg.

A streetartművész Akse a Headstock nevű, mentális jóléttel foglalkozó fesztivállal együttműködve dolgozott az itt látható utcai festményen, ami a Prodigy 2019 tavaszán magát felakasztó frontemberének, Keith Flintnek állít emléket. Ők nem először kollaboráltak ilyen témában, a 2020-as Mentális Egészség Világnapja alkalmából a Joy Division szintén öngyilkosságot elkövetett gitárosáról, Ian Curtisről is készült egy hasonló, nem kevésbé fontos megemlékezés. A fenti alkotásra a pénzt közösségi finanszírozással gyűjtötték össze.

Atheer Al-Salim, a Headstock alapítója a projekt kontextusát ismertetve elmondta:

“Keith Flint tényleg egy firestarter volt, igazi úttörő az elektronikus zenében. A színpadon kívül viszont keményen küzdött a mentális gondjaival, és őszintén beszélt a sötét időszakairól. Ez végül tragikus módon abban csúcsosodott ki, hogy véget vetett a saját életének.”

Hozzátette, azért hozták létre ezt a falfestményt, hogy Keith lángja továbbra is fényesen égjen – illetve hogy mindenki, aki látja, tisztában legyen vele, hogy a segítség csupán egyetlen SMS-nyi távolságra van.

Ha rosszul érzed magad, vagy tudsz bárkiről a környezetedben, aki így érez, akkor ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásodat a 116-123 telefonszámon – illetve érdemes felkeresned ezt az oldalt is.

Published September 09, 2021.