Electronic Beats Hungary

Kedves mixek a karácsonyfa mellé, alá, de még utána is

Korábban is megterítettünk már egy válogatással az ünnepi csúcsidőszaknak, most itt a folytatás: ismét szemlézzük jó dj-k stabil, közelmúltbeli kevercseit arra az esetre, ha éppen egy kicsit túlcsordulnánk a Christmas Music 2022 Classic Hits playlisttel. Üssétek a play-t, mint a nagyharangot!

Ball of energy – ennyiből áll Serena Pasion, azaz Peach biográfiája a Resident Advisoron, és ebbe nem is lehet belekötni, hiszen okkal lett az underground körök egyik legkeresettebb szelektora. Az alábbi friss mixéről azt mondja, az egy “bizonyos felemelő, gördülékeny hangzás jegyében fogant, amit csak úgy tudtam eddig megfogalmazni magamnak, hogy forward feeling, és ami nem feltétlenül kötődik egy műfajhoz.” Az biztos, hogy ha meghallgatjuk, rögtön megértjük, miről beszél: ez a hetven perc maga a friss lélegzet, 2023 előszellője.

Egy miksz, ami macskadorombolással indul? Máris jó előjel, de ha még azt is hozzátesszük, hogy a világ talán legjobb elektronikus zenei rádiójának, az NTS-nek a Sacred Pools című műsorának egyik vezetője, Faso startoltatja így el a legutóbbi utaztatását, aki a trippy, gáznemű, újhullámos, karácsonyfa-díszítéshez is alkalmazható tánczenék bigott hívője, akkor sok rosszra tényleg nem számíthatunk. És tényleg nem:

“Nincs még egy ember, aki ennyire magához ölelte mostanában a 90-es évek nosztalgikus brit raveörökségét, mint Jordon Alexander, azaz Mall Grab, akár egy kalózrádiót is elvezetett volna, ha egy húszassal korábban születik” – írtuk még idén nyáron egy új videója kapcsán. Aztán most itt ez a melbourne-i kazánházas szettje, ami jókora szenet lapátol rá minderre. Ezt már nem ajándékbontáshoz ajánljuk, hanem a sokadik palack bor mellé, hiszen banger banger hátán:

Jöjjön egy kis hazai, hiszen sokak favorit külkerületi helyszíne, a Flashback elkezdett egy házi dj-videós szériát, aminek keretében az itt élő francia CRB, egyben a Katttarzis rezidense egy kiemelkedően élvezetes hardhouse-acid-trance kotyvalékot rittyentett össze az óbudai loft falai között. Rollin’!

Chlärt remélhetőleg nem kell bemutatni senkinek, aki követi a forward-thinking techno fejleményeit,  egyike a legizgibb alakoknak, akik bármilyen táncteret meggyújtanak, akár 3-4 lejátszót is hadrendbe állítva, kimagasló közönséghangulat-olvasási képességekkel. Ha valakit érdekelne, hol tart ma a zsáner peak time divíziója, akkor ezt itt gyönyörűen oda lehet rakni a kirakatba:

Végül érkezzen el az általános megnyugvás, vegyük derengőre az ünnepi izzósorokat, dőljünk el a kanapén, és hipnotizáljuk bele magunkat az ozorai Pumpui stage egyik zenei kurátorának és rezidensének, Katamiinak két órás nagyívű utazásába, aminek a végére akár már táncolni is felállhatunk:

Kellemes ünnepeket kíván a Telekom Electronic Beats magyar stábja, most mi is elmegyünk kicsit megnyugvani!

Megtaláltok minket itt is, ott is:

Published December 22, 2022.