Electronic Beats Hungary

Hullahopp az élet: Mall Grab új videója

Nincs még egy ember, aki ennyire magához ölelte mostanában a 90-es évek nosztalgikus brit raveörökségét, mint Jordon Alexander, azaz Mall Grab. Jó, persze a Bicep is eléggé ebben van, de egyrészt ők már monumentálisra fejlesztették a szívbemarkolászást, Mall Grab pedig, úgy tűnik, szántszándékkal ragadja meg a kötél nyersebbik végét, és adja elő magáról, hogy akár egy kalózrádiót is elvezetett volna, ha egy húszassal korábban születik.

Friss klipje az augusztus elején kijött friss albumának egyik számához készült, aminek speedgarage-basszusához, és a breakbeatekkel házasított banger lábdobjaihoz is olyan lo-fi videót forgat(tat)ott, ami kábé kijött két rekesz sör árából, de éppen ezért szerethető:

A nyáron volt már egyébként egy másik videója, abban grime MC-kkel meséltet arról, hogy az idők változnak, csak hogy egy csavarka is legyen ebben a zenei múltidézgetésben.

What I Breathe az új lemez címe, amiről ezek a dalok leestek, és amiről emberünk azt mondta, az voltaképpen egy szerelmeslevél London tánczenei örökségéhez, a városéhoz, ahol ausztrálként az elmúlt hét évben lakott. Kétségtelenül elvitathatatlan ez a szándék, kitüremkedik belőle az acidhouse-tól a hardcore jungle-ig minden, a megvalósítás kapcsán azonban már felpattanhatnak kérdőjelek, hiszen Alexander olyan nagyon nem viszi túlzásba, hogy valami mást is mondjon azon túl, hogy a jelek szerint mennyire szereti a régi iskolás műfajokat.

Ettől függetlenül persze ez még egy élvezhető, kellemes kis albumocska, kitűnő háttéranyag egy Balatonra krúzoláshoz, úgyhogy ide is rakjuk.

Ha pedig további új, jó zenéket hallgatnál, kövesd be ezt a Spoti-playlistünket!

És stalkolj bátran minket az egyéb social felületeken is:

Published August 12, 2022.