Electronic Beats Hungary

A csend ereje: Iamyank pszichedelikusba hajló zongorázása a húsvéti családi asztal mellé is tökéletes

Messziről indulunk, de ígérjük, rövidre fogjuk a lényeget. Szóval az általunk is nagyra tartott, a finoman szőtt elektronika és a klasszikus zene közötti határokat leolvasztó Nils Frahm zongorakészítőjének, David Klavinsnek a nem túl távoli Vácon volt a műhelye. Ami azonban nincs többé: tavaly bezárt és hazaköltözött Litvániába. Erről viszont tudomást szerzett Iamyank, aki többször fordult már meg itt, és egy utolsó tiszteletadásként leült a még ittmaradt Una Corda prototípushoz, hogy improvizáljon rajta fél órányi mikrocsodát.

A belsőséges, de végül ismeretlenül is ismerős dimenziókba ellebegő hanganyag, amit a koncertfotózás és klipkészítés terepéről jól ismerhető Sinco videós ráhatása tesz teljessé, a zenész-producer karrierjében zeneileg is egy mérföldkő, ugyanis ez az első alkalom, hogy szóló zongoraanyagot jelentet meg.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Reflexszerűen jelent meg bennem a gondolat, hogy még egy utolsó emléket szeretnék begyűjteni: egy csendes éjszakai session hang- és képfelvétele tökéletes búcsú lesz a helytől, és kellemes emlékként őrzi majd azt a teret

– mondta Yank a felvételről, amihez érdekes adalék, hogy a Bandcampes vásárlás mellé egy pdf is jár egy levéllel tőle, és egy linkkel két bónusztrekkhez, amik a szabadfogású élő számokon túlmenően 50 perces, mesterségesen lassított zongorás tételek. Kellemes ünnepi lamentálgatást hozzájuk!

A zenésszel másmilyen minőségben ebben a cikkünkben is lehet találkozni:

Kövessetek minket itt is, ott is:

Published April 02, 2021.