Electronic Beats Hungary

A csend ereje: Iamyank pszichedelikusba hajló zongorázása a húsvéti családi asztal mellé is tökéletes

Messziről indulunk, de ígérjük, rövidre fogjuk a lényeget. Szóval az általunk is nagyra tartott, a finoman szőtt elektronika és a klasszikus zene közötti határokat leolvasztó Nils Frahm zongorakészítőjének, David Klavinsnek a nem túl távoli Vácon volt a műhelye. Ami azonban nincs többé: tavaly bezárt és hazaköltözött Litvániába. Erről viszont tudomást szerzett Iamyank, aki többször fordult már meg itt, és egy utolsó tiszteletadásként leült a még ittmaradt Una Corda prototípushoz, hogy improvizáljon rajta fél órányi mikrocsodát.

A belsőséges, de végül ismeretlenül is ismerős dimenziókba ellebegő hanganyag, amit a koncertfotózás és klipkészítés terepéről jól ismerhető Sinco videós ráhatása tesz teljessé, a zenész-producer karrierjében zeneileg is egy mérföldkő, ugyanis ez az első alkalom, hogy szóló zongoraanyagot jelentet meg.

Reflexszerűen jelent meg bennem a gondolat, hogy még egy utolsó emléket szeretnék begyűjteni: egy csendes éjszakai session hang- és képfelvétele tökéletes búcsú lesz a helytől, és kellemes emlékként őrzi majd azt a teret

– mondta Yank a felvételről, amihez érdekes adalék, hogy a Bandcampes vásárlás mellé egy pdf is jár egy levéllel tőle, és egy linkkel két bónusztrekkhez, amik a szabadfogású élő számokon túlmenően 50 perces, mesterségesen lassított zongorás tételek. Kellemes ünnepi lamentálgatást hozzájuk!

A zenésszel másmilyen minőségben ebben a cikkünkben is lehet találkozni:

Kövessetek minket itt is, ott is:

Published April 02, 2021.