Electronic Beats Hungary

Fergeteges évzáró örömzenélést ígér december közepére Дeva

Дevát aligha kell bemutatni azoknak, akik érzékenyek a jó dalokra, de tudják, hogy azokat nem feltétlenül az olykor vállalhatatlan szelekciójú kereskedelmi rádióktól fogják megkapni. A még mindig csak alig 22 éves Takács Dorina alig három éve kezdett rendesen beleállni a zenélésbe – többek között a Telekom Electronic Beats első válogatására is jelentkezett egy számmal, amivel végül nem került fel rá, de nyert egy iMPrós elektronikus zenei képzést -, de azóta már komoly fellépéseken van túl az A38-tól a bécsi Waves showcase fesztiválig.

Idén aztán megjelent a Csillag című debütlemeze Zságer Balázs Move Gently kiadójánál, ami az Óperenciás intrója után a Budapest utáni vidéki életet keblére ölelő énekesnő eddigi legkarakteresebb dalával löki be magát a tudatunkba, a Fa Lennivel, aminek még tavaly év végén jött ki a videója:

Innentől pedig ráülünk egy ívre, ami nagyon könnyen kitép minket az éppen tett teendőinkből – az anyagnak gravitációja van, de véletlenül sem a terhes fajta, hanem az, amikor az ember valamiképpen módosult tudatállapotban éppen nagyon közel kerül az univerzumhoz, és hagyja magát sodortatni, mert tudja, hogy úgysem lesz semmi gond.

Kicsit sem nehéz nagy jövőt jósolni abszolút önazonosnak tetsző, pulzálóan folktronikus dalainak, nekünk pedig már azt is elárulta:

“Kezdek ráeszmélni, hogy nem kell mindig a kiteljesedett szépségre, csak a kedves, pozitív töltetre koncentrálnom. Nekem is voltak szorongó megéléseim az évben, és ezeket szeretném kiírni magamból. Addig viszont utoljára jöjjünk össze egy nagy közös örömködésre!”

Дeva – akinek különleges személyiségéről sokat elárul, hogy egy interjúban azt is lenyilatkozta, ha egy időgéppel visszamehetne a parasztság virágkorába, lemondva zeneszerzésről és fellépésekről, akkor ezt minden további nélkül megtenné – gyakorlatilag a barátaiból álló zenekarral áll színpadra december 15-én, Németvölgy ölében. Siessetek, az early birdök már elfogytak!

 

Дeva december 15-én lép fel a Hari Drama Quintettel együtt a MOMkultban. Érdekel még több program is, amivel levezetheted ezt a húzós 2022-őt?
Irány a TELEKOM SPOTS!

Kövess minket itt is, ott is:

Published December 01, 2002.