Electronic Beats Hungary

Erre lehet a menet: progresszív programok februárra

Tavaly elindult a főváros legáramvonalasabb új progiajánló oldala, a Telekom Spots, de mi sem akarunk kimaradni a jóból: ezúttal az Electronic Beats kurátori csapata ajánl izgi havi eventeket, ahol lehet közösségieskedni, rongylábaskodni, derekasan megmenni.

Csütörtökön a Totóban eltűnnek a dj-kellékek és megjelennek a masinák. Acideal, Bizmuth, Tekno Elhárítási Központ, mindegyikük szigorúan élőben cseszteti a jó vasakat.

Magas hőfokú élménycsomaggal készülnek a HARDBOILED szervezői: egyenest a koppenhágai gyorstechno színtérről érkezik a Turbinába a hidraszónikus Peachlyfe, hazai vonalról kíséri őt a techlab két trenszügyi főpapja, Slym és Szoliver, az Etiket-et vezető Sikztah, Dtnb. és Ruenge duója, a kisteremben a Times New Romance csapata tartja a hangulatot CRB vezetésével, az emeleten pedig a KATTT-os srácok csinálnak lazulós szobát Vedat Akdaggal. Elaprózásnak helye nincs! Nem is lesz.

Úgy is van, az év eddigi legjobb elnevezésével bíró program a Három Holló alagsorában várományos, ahol hosszú idő után visszatér a (Halál;orgazmus) diszkópunk zenekar, fellép a Kő testvérek akusztikus zenekara, a Mezítláb, a Rituális Rémtettek, a Geco és a Fa csellópunk duó és még rengeteg földalatti produkció. Ezek mellett a nemzenei programokból sem lesz hiány, lesz Űrséta, zine készítés és fact-check nyomozás is.

Három izgi feltörekvő electropop és lo-fi hip-hop produkció egy este alatt! Azon kívül, hogy fiatalok, az a közös bennük, hogy mindenki nemtévés, hanem önazonos tehetségkutatókban, tehát a Flanger Kids és Cancel a Szelektorban (amire most újra várjuk az előremutató, karakteres zenéket), Lenkke_ pedig a Kikeltetőben kapott ismertséget.

Tavaly év végén dobta le új lemezét a hazai trap beindulásának egyik kulcsfigurája (😉), Figura, aki most az Akvárium színpadán, az On The Low kiadó buliján tart albumbemutatót olyanok társaságában, mint az ibbigang, a producerként és előadóként egyre jobban menő Dzsindzser, vagy Ricky the Tricky, aki tavalyi, Ótvar Pestissel közös projektje után saját lemezzel is jelentkezett.

Konkrétan évek óta hámozza ki magából a TELEP dj pultjában a kurta-furcsa elektronikus zenéket AIWA, legyen szó sajátokról vagy másokéról. A visszatérő AIWA Program Issue ezúttal a szerelmetesek napocskáján speciálkodik a Madách tér ősi helyén.

 

A korszakalkotó német duó minden fellépésre egy újabb lehetőségként tekint, spontán, élőben manipulálják saját zenéiket, sosem lehet igazán teljesen tudni, mi fog történni, hova vezetnek az ösvények. Ami biztos: hogy időtlenséget sugalló hangulatokat állítanak elő. Az INOTA után a Turbina nagytermében az esti koncert sávban lépnek színpadra, a megújult és visszatérő NVC szervezőcsapat jóvoltából.

A másfél éve alakult Maluridé célja, hogy ledöntse a műfaji határokat, ez pedig az alternatív, ugyanakkor elektronikus hangzásvilág dreampoppal való ötvözésével teszik. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott trió év végén jelentette meg első, angol nyelvű albumát, idén tavasszal pedig magyar dalokból álló kislemezzel készülnek.

Új bulisorozat debütál a Turbina kistermében, ami szemben a rengeteg amerikai fókuszú urban eseménnyel ellentétben kizárólag Európából szemezget, főleg a hip-hop világában maradva, de nem elfelejtve az olyan stílusokat sem, mint a UK Garage.

A teljes válogatott program listáért kattints ide, hogy lecsekkold az Electronic Beats kurátori oldalát!

Kövess minket mindenhol:

Published February 07, 2024.