Electronic Beats Hungary

Egy dal a túlgondoló típusoknak

Az érzékeny dalaival ismertséget szerző, ír származású, de már tizensok éve Magyarországon élő (és az orvosi pályát a zenélésért feladó) O’Sullivan kidobott egy új zenét, amivel átlép az R&B világába, és minket is felfejkapásra késztet, úgyhogy idetesszük szépen.

Belső harcokról szól a dal, olyanokról, amikkel sokan tudnak együtt rezdülni, például a bizonytalanság érzésével – ennek az élménye pedig az alkotó számára sem ismeretlen, így ezt is belefaragta a számba, ami lényegében arról szól, hogyan oltjuk ki időről időre a bennünk lobogó tüzet, csupán a saját képességeinkben való kételkedéssel és félelmeinkkel. Ez a dal, ahogy O’Sullivan fogalmaz, egyértelműen a “túlgondoló” típusoknak szól. 

A The Kid That Couldn’t Keep His Name-ben közreműködött ráadásul Balogh Tomi dalszerző és MxxD Swing producer is, mindez pedig annak az eredménye, hogy tavaly ősszel a Banana Records alapítói, Kamau Makumi és Fodor Máriusz összeterelte Magyarország tehetségeit a KEMP nevű dalszerző táborba, hogy dolgozzanak együtt egy számon, aminek 90 százaléka találkozásuk első néhány órájában meg is született.

“Mindannyian nagyon különböző zenei háttérből jövünk, szóval fogalmam sem volt, mit fogunk kitalálni közösen. Valami furcsa módon mégis azonnal egymásra hangolódtunk, és csak úgy dőltek belőlünk az ötletek… Minél több számot írok, annál inkább rájövök, hogy fogalmam sincs, hogy kell számot írni. Ha valaki rájön, mondja el!”

– mondta O’Sullivan.

Ha pedig téged is megihletett a dal, amin nem lepődnénk meg annyira, és úgy gondolod, neked is van olyan a fiókban, amit megmutatnál nekünk, akkor jelentkezz a Telekom Electronic Beats Szelektor pályázatára, ahova április 10-ig várjuk a feltörekvő tehetségek zenéit, akármilyen műfajban. Bővebben errefelé!

Published March 25, 2022.