Electronic Beats Hungary

Ecco2K gyertyákkal és klasszikus zenével hozta el a nyugalmat a Boiler Roomba

A Boiler Room szervezőcsapata összefogott a többek között Yung Lean-t is gondozó svéd YEAR0001 kiadóval egy stockholmi bulira, ahol a Miami Ultras cloud banger producere, Yung Sherman és a tavaly májusban Turbinát is szétszedő Mechatok szettje között megjelent Ecco2K, hogy közel 50 percen keresztül nyugalmas vonósokkal, zongorával és szövegfoszlányokkal szórakoztassa a közönséget.

A brit-svéd rapper, designer, modell, rendező a Drain Gang kollektíva tagja, Yung Lean és Bladee vezetésével gyakorlatilag úttörői voltak a mai napig gyakran használt cloud rap / trap hangzásnak, zenéikben, videókban pedig mindig sikerült valami új soundot vagy látványt felmutatniuk. Ilyen például Ecco első szólólemeze, az “E” is, ami letisztult, fehér borítójával, éteri hangzásával és az óceán közepén egy szélturbina farmon készült videóklipjével még a Pitchfork újságírójából is kicsikart egy-két kedves szót.

Ecco megérkezett egy kényelmesnek és melegnek tűnő outfitben, a promóter hypeolása után pedig elindított egy templomi kórusra Drake soundbiteokból összevágott dalt, elővett a hátizsákjából pár gyertyát és egy üveg bort, meggyújtotta őket és pár elzongorázott Skrillex és Bladee dal társaságában invitálta utazásra az elején kicsit meglepődött jelenlévőket.

A közönség nagyrészt türelmes volt (egy pohár bedobáson kívül), néhányan táncoltak, beszélgettek és sokan figyeltek a szokatlan szett alatt, az élményt pedig egy YouTube komment foglalja össze a legjobban:

“The wayy that Ecco challenges the crowd and makes an approach to music it’s beautiful, yet quite unique because he gave us a tour from his emotions to his musical inspirations passing by the theatrical representation. The Boiler it’s always about what makes you – YOU; and this it’s a perfect example. I trully apreciate the effort that takes to make new music and evolve, and this it’s a stone in that direction.”

(Szavak: Kilián Kornél)

Published November 28, 2023.