Electronic Beats Hungary

DJ a bringán: így még senki nem vitte ki az utcára a basszusokat

Dom Whiting kedves angol gyereknek tűnik, aki egy autószerelő műhelyben dolgozik. Dom eleinte hobbijáról, a gokartozásról töltögetett fel videókat a YouTube-csatornájára, aztán tavaly tavasszal vlogolni kezdett, végül elővette másik hobbiját, a dj-zést, és tekert rajta néhány pedálfordulatnyit, miután egy haverja azt javasolta neki, próbálja ki az élő streamelést a statikus helyszínek (játszott körforgalomban és autóbehajtós Mekiben is) helyett egy mozgón.

“Először nem vettem komolyan, de rövid idő alatt azon kaptam magam, hogy az interneten keresgélek egy olyan kerékpár után, ami alkalmas az ilyesmire”

  • mondta Dom, és nemsokára már meg is találta a dán tervezésű cargo bringát, felpakolta egy dekkel, és megindult.

Ezzel pedig létrejött a dj-streamek műfajának legemberarcúbb változata, ami egyszerre egyesíti  a városnézést a vidám drum & bass tételekkel és a helyi lakosság derűre keltésével.

Persze ami könnyűnek tűnik, az egyáltalán nem az: a kedves angol gyereknek tűnő Dom szerint elég sok minden van a szettben, amit végigteker a városokon, a biztos talajon álló állványzattól a rázkódásmentesítésen át egészen az energiaellátásig (a bika, de mégis pehelykönnyű Hyundai tápegységért 260 ezer forintnyi fontot fizetett ki), és jópártucat fúrószár, vágókorong, csavar, illetve általános munkaóra lett beleölve a projektbe.

Úgy tűnik, megérte: Dom tekerős-djzős videói már egymilliós összmegtekintés felett járnak, és tényleg baromira szórakoztatóak, főleg amikor interakcióba kerül az utca emberével vagy éppen dudálást kér az elhaladó kocsiktól.

És akkor most álljunk meg egy pillanatra, gondoljuk át, micsoda multitaskingot jelent egy általunk irányított jármű nyergében proper mixeket összehozni, aztán ha ezt átgondoltuk, rójuk le a respektünket.

Ha van kedvetek, csekkoljátok vissza az elmúlt egy évünk Electronic Beats-es streamjeit is 👇👇👇

Published May 19, 2021.