Electronic Beats Hungary

SzpottoljOtthon 2020: minden karanténstream egy helyen

A világjárvány okozta szürreális helyzetben a Telekom Electronic Beats – szintén otthon maradó – csapata az eseményszervezésről egyelőre ugyan lemondott, a közösségépítésről véletlenül sem. Ellenkezőleg: úgy döntöttünk, hogy ha már ti nem mehettek el az éjszakába, akkor az éjszakai vibe jöjjön el hozzátok.

A SzpottoljOtthon sorozatban a magyar elektronikus zenei élet világítótoronyként csalogató karakterei lépnek fel kameránk előtt saját otthonukban vagy választott karanténjukban, megidézve annak a kedvelt budapesti szpotnak a szellemét, ahova valamilyen okból kötődnek – például rendszeresen fellépnek ott, vagy felléptek volna most tavasszal. A Telekom Electronic Beats nem csak platformmal, de anyagilag is támogatja a helyeket és a fellépőket.

Itt nézd vissza a 2020-as zenei streamjeinket:

SzpottoljOtthon #001 – Első alkalommal Adis Abbé, a Santsat és Disco Oriente sorozatok házigazdája, illetve a jövőbemutató elektronikus zenei kompozícióiról ismert AIWA, a Farbwechsel kiadó és a Crisis Sound System tagja képviselte a Toldi Klubot (fun fact: utóbbi a Toldi grafikusa is egyben):

SzpottoljOtthon #002 – A Dürer Kert színeiben a sötétebb wave-zenék és az avantgárd pop között hidat építő Black Nail Cabaret adott minikoncertet, majd Man+Machine folytatta fekete ruhában a felvilágosítást:

SzpottoljOtthon #003 – A Gelatorso brigáddá összeállt Pizza Amore és Cliché Bodies-srácok szelektáltak a Madách téri Központot helyezve lelki szemeink elé, előbbiek a Nógrád megyei Szügy – természetesen bezárt – iskolájának tetejéről, utóbbiak pedig gondosan lereteszelt otthonukból:

SzpottoljOtthon #004 – Az organikusabb hangvételű hazai zenékre fókuszáló, és azokat fekete lemezekre illesztő Budabeats kiadó, azaz DJ Gandharva és a Chillum Trió idézte meg a fröccsel folyó nyári Pontoonozásokat, kivételesen nem a Duna-partról:

SzpottoljOtthon #005 – A Madách tér legelső, de azóta is izzó hotspotját, a Telepet is kinyitottuk virtuálisan, a mindig lemezre kész fankizenenepper DJ Johnny Drama és a honi drum & bass élet egykori alapvetése, a közismerten sebészi mixtechnikájú DJ Longman ezúttal bólogatós szelekciójával:

SzpottoljOtthon #006 – Egyik kedvenc fashionista szpotunkat, a Garden Studiót képviselve Meggyesházi Éda egyszemélyes minimalista posztfolk-projektje, a Musica Moralia vitt el egy ismeretlen erdőbe, majd a Wooden Soul Crew hozott vissza a talajra könnyedebb house-okkal.

SzpottoljOtthon #007 – Kürti Kristóf, azaz DJ Suhaid (Kalóz Records) a lemezgyűjtő hobbit és a dj-szakmát képviselve Trokán Nóra színésznővel boncolta a bűvös fekete korongok mibenlétét.

SzpottoljOtthon #008 – A pesti oldal egyik legbarátságosabb jazzkocsmájából, a Jedermannból jelentkezett élőben a két zongorista, Pozsár Máté és Oláh Krisztián, utánuk Bosi vezette le a hangulatot, és Ajtay Petya is becsatlakozott.

SzpottoljOtthon #009 – A Technokunstos Isu a magyar-ír származású séffel, Kiss O’Shea Dániellel vágta julianre a gasztronómia és a zene kapcsolatát.

SzpottoljOtthon EXTRA @ secret location: a főváros kedvenc underground kisklubjának, a LÄRMnek a vibe-ját aurin (Metronóm), DJ Crimson, egy Gnork live szett, The Stanley Maneuver és a klub szervezői magját képviselő Manek + Hi páros rezzentette meg egy extra fővárosi helyszínen. Maratoni hat óra, de érdemes utólag is belemerülni, járunk mindenfelé a robotikus elektrótól a dobolós house-on át a kurta-furcsa nemelektronikus zenékig:

SzpottoljOtthon #010 – Laki L. László, a Cinetrip alapítója bizonyítja, hogy nem csak a vizuális szemfelnyitásban jeleskedik, de Borosi Gáborral együtt trance hömpölyögtetéssel és rendes gépekkel tágítanak meg bármilyen teret. Nem csak zene, de beszélgetés is!

SzpottoljOtthon #011 – Zságer Balázs élőzése olyan eszközök bevetésével is, amit erre az alkalomra kapott kölcsön a gépi tánczene egyik legfontosabb budapesti szpotjától, az Analogue Zone-tól.

SzpottoljOtthon #012 – Június elején az egykori KOLIN frontembere, a ma már Antilope Kid alteregójával az ironikus popzene kereteit feszegető Kolin Márk vette be magát az Analogue Zone hangszerüzletbe, hogy rájöjjön, hogyan kell hangokat kipasszírozni a moduláris szintetizátor nevű gyönyörű szörnyből.

SzpottoljOtthon EXTRA @ Balaton – A hőfokokra való tekintettel kikacsintottunk a Balatonhoz: először a Pure Lust-fiúk szálltak vízre és a tavon megcsillanó aranyhídra, majd a 15 éves NVC rezidense és programszervezője, Subotage indította meg a spirált a Káli-medencében, aminek során kiderült, hogy lehet egy dj szetben felmenni 120-ról 160 BPM-re észrevétlenül.

SzpottoljOtthon EXTRA @ Tengerszem – Hegyek ölelésében egy szürreális szépségű bányató: ebből a pupillatágító panorámából jelentkezett CT Kidobó, Route 8, a berlini-mexikói Lokier és a hazai feltörekvő Hexcode.

Telekom Electronic Beats / Keeping The Balance Opening Show – A csordogáló Dunától egy kavicshajításnyira, a Ludwig Múzeum árkádjai alatt a marginális műfajokból örömmel halászgató Yinna, a válogatáslemezünkön is szereplő, pszichedelikus szintibűvölésben utazó Meteo zenekar és az egyre magnetikusabb zenei előadásokat produkáló Analog Balaton zárta le hivatalosan is 2020 fura nyarát szeptember elején:

Telekom Electronic Beats Szüret – Novemberben a tokaji lankákra vittünk szuper előadókat, akik az analóg minimáltechnótól a standup jazzig hozták a zsánerüket. Sorrendben a Bad Rockets, Saya Noé, Iamyank, a Mörk és CVRDWELL műsora egy szédületes szpoton:

Telekom Electronic Beats: Csakazértis Szilveszter – Tavaly utcára lépéstől és vad buliktól mentesen kellett szevaszt intenünk a szürreálisra sikerült évnek, cserébe szilveszter éjjel egy hét órán át tartó eseménybe lehetett bekapcsolódni élőben a házikanapéról, amiben a nézőink nem csak nézőként vehettek részt, hanem webkameráikon át alakíthatták a hangulatot. A fellépők sorrendben: Vatsanah, Perrin, a La Boum Allstars (a Fran Palermo, a Mary Popkids, a Bohemian Betyars és a Middlemist Red egyetlen szuperprodukcióként), Tolo, Kornél Kovács, LAU és Mankind.

Ne csússzatok le semmiről, kövessetek minket itt is:

Published April 27, 2020.