Electronic Beats Hungary

Daniel Avery gyönyörűen trippelő klippel terít meg közelgő albumának

És a zene sem rossz, rakjuk hozzá. A Wall of Sleep című számot, amihez a lenti, nem teljesen evilági videó készült, HAAi-val közösen csinálta, és ez már a harmadik ízelítő a hatodik sorlemezéről, az Ultra Truth-ról (a Chaos Energy és a Sherelle-vel közös Higher után), amiről Avery azt mondta, gyökeresen más megközelítéssel írta meg, mint eddigi zenéit: nincs már ködös tekintetű eufória, hanem egyenes belenézés a sötétségbe. Az új zene “sok szempontból meghatározza az egész album esztétikáját” – fűzte hozzá.

“Egy barlang, amiben elveszhetsz, miközben egy lobogó fényt követsz, előre, reményteljes lépésekkel, a kedvenc embereiddel”

– folytatta, és esetében ezek a kedvenc emberek Manni Dee a produceri munkálatoknál és HAAi visszatérő, szárnyaló hangja.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Az Ultra Truth megalkotásakor Daniel Avery számos olyan dologhoz nyúlt vissza, amik tinédzserként inspirálták: Deftones, Portishead, Nick Cave és a Mogwai elgondolkodtató, érzelmes lemezeihez éppúgy visszatalált, mint David Lynch filmjeinek gyönyörű komorságához, de még a leftfield rave anthemek dübörgő energiájához is.

November 4-én jelenik meg az album az ő saját Phantasy Sound labeljénél, a lemezen pedig közreműködik még Kelly Lee Owens, Marie Davidson, a HTRK-s Jonnine Standish, James Messiah, AK Paul és Ghost Culture is.

Álljon itt a végére az előző két, megszellőztetett single is:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Még több jó zene?
Irány az erre érdemesített Spotify playlistünk.

Kövess minket erre-arra:

Published September 21, 2022.