Electronic Beats Hungary

Daniel Avery gyönyörűen trippelő klippel terít meg közelgő albumának

És a zene sem rossz, rakjuk hozzá. A Wall of Sleep című számot, amihez a lenti, nem teljesen evilági videó készült, HAAi-val közösen csinálta, és ez már a harmadik ízelítő a hatodik sorlemezéről, az Ultra Truth-ról (a Chaos Energy és a Sherelle-vel közös Higher után), amiről Avery azt mondta, gyökeresen más megközelítéssel írta meg, mint eddigi zenéit: nincs már ködös tekintetű eufória, hanem egyenes belenézés a sötétségbe. Az új zene “sok szempontból meghatározza az egész album esztétikáját” – fűzte hozzá.

“Egy barlang, amiben elveszhetsz, miközben egy lobogó fényt követsz, előre, reményteljes lépésekkel, a kedvenc embereiddel”

– folytatta, és esetében ezek a kedvenc emberek Manni Dee a produceri munkálatoknál és HAAi visszatérő, szárnyaló hangja.

Az Ultra Truth megalkotásakor Daniel Avery számos olyan dologhoz nyúlt vissza, amik tinédzserként inspirálták: Deftones, Portishead, Nick Cave és a Mogwai elgondolkodtató, érzelmes lemezeihez éppúgy visszatalált, mint David Lynch filmjeinek gyönyörű komorságához, de még a leftfield rave anthemek dübörgő energiájához is.

November 4-én jelenik meg az album az ő saját Phantasy Sound labeljénél, a lemezen pedig közreműködik még Kelly Lee Owens, Marie Davidson, a HTRK-s Jonnine Standish, James Messiah, AK Paul és Ghost Culture is.

Álljon itt a végére az előző két, megszellőztetett single is:

Még több jó zene?
Irány az erre érdemesített Spotify playlistünk.

Kövess minket erre-arra:

Published September 21, 2022.