Electronic Beats Hungary

Melankolikus őszköszöntő Nosaj Thingtől

Bő másfél hónap múlva jelenik meg a Kaliforniában élő koreai producer ötödik stúdióalbuma, a Continua, amiről itt az első klip, egy olyan zenével, aminél szeptemberibbet el sem tudnánk képzelni. Puha, merengős, és fátyolos ének is van benne. Mehet a szüreti playlistekbe! A miénkben már benne van.

De mielőtt megmutatnánk a garázsos alapokra helyezkedő melankóliát, mondjuk el, hogy a kanapékon hallgatós, bizsergető elektronikus zenéiről ismert alkotó egy képből indult el a lemezhez: azt Eddie Otchere hiphop-fotógráfustól vásárolta meg, és egy, a messzeségbe vezető utat ábrázol a skót felföldön, ami szinte “könyörög a nézőnek, hogy folytassa az útját, még akkor is, ha azt nem látja előre.”

Jó üzenet ez mindenkinek – az biztos, hogy Nosaj Thing (született Jason Chung) engedett a kérésnek, a folytatásra pedig olyan, hozzá hasonlóan gondolkodó barátokat rántott be az absztrakt hiphop, új-jazz és egyéb avantgárd zenék terepéről, mint HYUKOH, Toro Y Moi, Kazu Makino, Serpentwithfeet, Julianna Barwick, Pink Siifu, Panda Bear és mások.

Hosszú út volt ez neki a The Smell nevű DIY-klubban megeresztett zaj- és punkbuliktól a The xx-szel és Weeknddel közös turnéin át a saját hangjának egyre ügyesebb csiszolgatásáig, de a jelek szerint most is megérte várni, hogy öt évnyi szünetet követően újra felbukkanjon a felszínen. Véssük be a naptárba: lemezmegjelenés október 28!

Kövess minket erre-arra:

Published September 11, 2022.