Electronic Beats Hungary

Melankolikus őszköszöntő Nosaj Thingtől

Bő másfél hónap múlva jelenik meg a Kaliforniában élő koreai producer ötödik stúdióalbuma, a Continua, amiről itt az első klip, egy olyan zenével, aminél szeptemberibbet el sem tudnánk képzelni. Puha, merengős, és fátyolos ének is van benne. Mehet a szüreti playlistekbe! A miénkben már benne van.

De mielőtt megmutatnánk a garázsos alapokra helyezkedő melankóliát, mondjuk el, hogy a kanapékon hallgatós, bizsergető elektronikus zenéiről ismert alkotó egy képből indult el a lemezhez: azt Eddie Otchere hiphop-fotógráfustól vásárolta meg, és egy, a messzeségbe vezető utat ábrázol a skót felföldön, ami szinte “könyörög a nézőnek, hogy folytassa az útját, még akkor is, ha azt nem látja előre.”

Jó üzenet ez mindenkinek – az biztos, hogy Nosaj Thing (született Jason Chung) engedett a kérésnek, a folytatásra pedig olyan, hozzá hasonlóan gondolkodó barátokat rántott be az absztrakt hiphop, új-jazz és egyéb avantgárd zenék terepéről, mint HYUKOH, Toro Y Moi, Kazu Makino, Serpentwithfeet, Julianna Barwick, Pink Siifu, Panda Bear és mások.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Hosszú út volt ez neki a The Smell nevű DIY-klubban megeresztett zaj- és punkbuliktól a The xx-szel és Weeknddel közös turnéin át a saját hangjának egyre ügyesebb csiszolgatásáig, de a jelek szerint most is megérte várni, hogy öt évnyi szünetet követően újra felbukkanjon a felszínen. Véssük be a naptárba: lemezmegjelenés október 28!

Kövess minket erre-arra:

Published September 11, 2022.