Electronic Beats Hungary

Nagy nevek, két végpont: a Chemical Brothers csúcsidős, és Four Tet új hálószobai zenéje

A gépzenei szakma két nagyöregje is új dalokkal hintette meg a héten a világot. Mi ezúttal csak a hírt hozzuk, a döntést, hogy melyik jó, esetleg mindkettő, esetleg egyik sem, az egyéni belátásokra bízzuk ☻

Chemical Brothers: a manchesteri páros a kilencvenes évek közepének sokakat magával sodró stílusának, a dörgedelmes dobokkal és sample-heavy motívumokkal felpakolt, sűrű, savas, néha gitáros, de hatalmas színpadok előtt mindig kiválóan pogózható big beatnek volt az élharcosa (ismerkedés az elektronikus zene történelmének fontos műfajával ebben a Spoti-playlistben), de csak nem akaródzik nekik nyugdíjba vonulni, sőt, nagyon is ugyanabban a mederben csorgatják a hangulatot, mint akár csak tizenöt éve. Mindenesetre a tény, hogy a Glastonburytől a Coachelláig máig igényt tartanak a szolgálataikra, azt jelzi, hogy még bőven van relevanciájuk. És akkor welcome, friss trekk:

És akkor itt a tökéletes ellenpontozása az előbbi hurráoptimista, nyári fesztiváltömeg közepén izzadós himnusznak: Kieran Hebden, azaz Four Tet áll mögötte, valamint William Tyler (nyitóképünkön ők ketten néznek), aki egy folkot, sőt, “kozmikus countryt” játszó gitáros ember, amit ketten együtt összehoztak, az pedig egy hét percesre nyúló, hogy úgy mondjuk, akusztikus ambient. Ez már annak a soundtrackje, amikor hazaértünk az előző fesztiválról, és csak pihegünk ki a megfőtt fejünkből a hűs szobában vasárnap este.

Azt mindenesetre mindenképpen jó látni, hogy az oldschool nevek sem hagyják el olyan könnyen a nagy zenei térképet, és van még mit a tejbe aprítaniuk.

És hogy 2023 elektronikus zenéje hol tart?
ERRE IS VAN EGY PLAYLISTÜNK.

Kövess minket mindenhol:

Published July 05, 2023.