Electronic Beats Hungary

844 ezer forintért kelt el egy Aphex Twin-klasszikus

Áprilisi adatot adunk közre a Tisztelt Olvasónak: ebben a hónapban az eredetileg elektronikus zenei adatbázisnak induló, később mindenféle más műfaj megjelenéseit szemléző, mára pedig a lemezritkaságok piacává érett Discogson a 15. legdrágább elkelt vinyl Aphex Twin Analord 10 című kiadványa lett – 2444 amerikai dollárt adtak érte.

Ez a két tétel szerepel a korongon, a rőt üstökű géniusztól megszokott stílusban, aminek lényege a révedező-melankolikus hangok és a nyersebb tört ritmusok egymásra találása:

Hogy ez miért ér meg egy hírt minálunk? Hát azért, mert a legdrágábban elkelt bakelitek jellemzően Hall of Fame-szintű mainstream pop / rock / soul / jazz sztároktól származnak, Aphex Twin például ezen az áprilisi toplistán Weeknd és Madonna között foglal helyet, az első húszban pedig olyanok vannak még, mint a Nirvana, a Beatles, Lee Morgan vagy a Pet Shop Boys.

(A nyitókép a Midjourney AI-val készült, amit arra kértünk, mutassa be cikkünk főszereplőjét egy reneszánsz festményen, amint egy lemezt szkreccsel.)

💫 Gyere ránk szociálban 👇

Published June 07, 2023.