Electronic Beats Hungary

“Most már nem bújok el a sorok mögé” – itt van BÖBE első magyar nyelvű dala

Indíthatnánk közhelyparádéval, hogy hosszú út telt el, míg révbe ért, de végre megtalálta önmagát, a saját útját járja, stb. – de mindez nem volna igaz Szécsi Böbe kapcsán. Mert valójában már az első Telekom Electronic Beats válogatáson elkezdte építeni azt, mégpedig a saját szájíze szerint, ahova mostanra eljutott, mint ígéretes énekesnő – új zenéje egy másik perspektívából mérföldkő.

BÖBE ugyanis egy éves alkotói szabadság után magyar nyelvű dallal hozta le a comebacket, amiben volt szerepe annak is, hogy borzasztóan inspirálja a pezsgő popzenei élet, ami az itthoni szcénát jellemzi az utóbbi években.

“Durva tapasztalás volt, hogy mennyivel jobban esik, mennyire felszabadító a saját anyanyelvemen kiírni magamból, és elénekelni azokat a dolgokat, amik bennem zajlanak”

– mondta nekünk, amikor arról érdeklődtünk, hogy milyen érzés volt átkattintani a kapcsolót a Poïsoned Paradïse című 2022-es albuma után. És érezni is a dalból ezt a lélegzetvételt, hiszen most már nincs az, hogy valaki esetleg nem érti, miről énekel, itt már nem lehet habisztizni. Nyomódjon a play gomb:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Kivételesen egyébként nem saját maga végzett minden produceri munkát, hanem Doór Mátyással (Brenka, Tamáska Gabi, Pandóra Projekt, Punnany Massif, Beton.Hofi) közösen adtak végleges formát a tracknek.

Az alkotói folyamat mellett egyébként maga a szöveg is nagyon önreflexív: “Ahogy a korábbi dalaim, ez is személyes ihletésű. Egy olyan párkapcsolatról szól, amiben hiába van mellettünk valaki, egyedül érezzük magunkat. Nem egy tipikus szakítós dal: szó van benne arról a folyamatról is, amelynek során mi is kicsit kielemezzük a saját hibáinkat, és szembenézünk azzal, hogy esetleg mi magunk mit ronthattunk el.” (A diszfunkcionális párkapcsolat aspektusait felvillantó, szoftszürreál klip a Telekom saját, fiatalokból álló kreatív csapata, a Kraft Agency és a The Deep CC kreatív ügynökség közös kollaborációjából született.)

A dal egyébként egy négy számos, magyar nyelvű EP első szelete, a többi zene a nyár végéig, egyesével fog megjelenni.

Még több rendbenlévő hazai pályás zene? Ebben a Spoti playlistben folyamatosan találsz újakat!

Szociális bekövetések:

Published May 19, 2023.