Electronic Beats Hungary

“Most már nem bújok el a sorok mögé” – itt van BÖBE első magyar nyelvű dala

Indíthatnánk közhelyparádéval, hogy hosszú út telt el, míg révbe ért, de végre megtalálta önmagát, a saját útját járja, stb. – de mindez nem volna igaz Szécsi Böbe kapcsán. Mert valójában már az első Telekom Electronic Beats válogatáson elkezdte építeni azt, mégpedig a saját szájíze szerint, ahova mostanra eljutott, mint ígéretes énekesnő – új zenéje egy másik perspektívából mérföldkő.

BÖBE ugyanis egy éves alkotói szabadság után magyar nyelvű dallal hozta le a comebacket, amiben volt szerepe annak is, hogy borzasztóan inspirálja a pezsgő popzenei élet, ami az itthoni szcénát jellemzi az utóbbi években.

“Durva tapasztalás volt, hogy mennyivel jobban esik, mennyire felszabadító a saját anyanyelvemen kiírni magamból, és elénekelni azokat a dolgokat, amik bennem zajlanak”

– mondta nekünk, amikor arról érdeklődtünk, hogy milyen érzés volt átkattintani a kapcsolót a Poïsoned Paradïse című 2022-es albuma után. És érezni is a dalból ezt a lélegzetvételt, hiszen most már nincs az, hogy valaki esetleg nem érti, miről énekel, itt már nem lehet habisztizni. Nyomódjon a play gomb:

Kivételesen egyébként nem saját maga végzett minden produceri munkát, hanem Doór Mátyással (Brenka, Tamáska Gabi, Pandóra Projekt, Punnany Massif, Beton.Hofi) közösen adtak végleges formát a tracknek.

Az alkotói folyamat mellett egyébként maga a szöveg is nagyon önreflexív: “Ahogy a korábbi dalaim, ez is személyes ihletésű. Egy olyan párkapcsolatról szól, amiben hiába van mellettünk valaki, egyedül érezzük magunkat. Nem egy tipikus szakítós dal: szó van benne arról a folyamatról is, amelynek során mi is kicsit kielemezzük a saját hibáinkat, és szembenézünk azzal, hogy esetleg mi magunk mit ronthattunk el.” (A diszfunkcionális párkapcsolat aspektusait felvillantó, szoftszürreál klip a Telekom saját, fiatalokból álló kreatív csapata, a Kraft Agency és a The Deep CC kreatív ügynökség közös kollaborációjából született.)

A dal egyébként egy négy számos, magyar nyelvű EP első szelete, a többi zene a nyár végéig, egyesével fog megjelenni.

Még több rendbenlévő hazai pályás zene? Ebben a Spoti playlistben folyamatosan találsz újakat!

Szociális bekövetések:

Published May 19, 2023.