Electronic Beats Hungary

Begurult Four Tet új zenéje, a Kasza mester

A 3LW nevű amerikai girlgroup huszonkét évvel ezelőtti slágerét feldolgozó májusi Looking At Your Pager után Kieran Hebden megint becsekkol a hallójáratokba, új trekkje szokás szerint egy kimunkált, intelligens, de egyszerre szuperkönnyen befogadható tétel, nyáriplaylist-várományos:

A londoni buliszervezői kollektíva és kiadó, az Eat Your Own Ears miniválogatásán kapott helyett amúgy, amin olyanok szerepelnek még, mint a Mount Kimbie, Sylvan Esso, de még egy Robert Smith (The Cure) remix is. Tehát nem őt remixelték, hanem ő remixelt! Jó kis otthonhallgatós anyag:

Four Tet nemrég egyébként azzal került be a hírekbe, hogy bíróságra ment, mert állítása szerint a Domino lemezkiadó tartozott neki 70 ezer fontnyi (= 33 millió magyar forintka) royaltyval a streaming platformok utáni lejátszásokkal és letöltésekkel, amire a kiadó azzal reagált, hogy ez nem igaz, majd igazi bitch move-ként leszedte ezekről a helyekről három albumát. Végül Hebden most júniusban megnyerte az ügyet, és a Domino is belement, hogy visszamenőlegesen kifizesse neki a streamingbevételek 50 százalékát, ami a szerződés szerint járt neki.

Bekövetgetések:

Published July 18, 2022.