Electronic Beats Hungary

Four Tet ránkcsipogott

“Csak Four Tet képes egy közkedvelt klasszikust mesterművé változtatni” – írt egy kommentelő a a fifikás, furcsa, de mégis működő klubzenék élő legendájának friss videója alá. A zene ugyanis a 3LW nevű, popos R&B-ben utazó amerikai girlgroup 22 évvel ezelőtti slágere köré épül, vagyis azt belezi ki és építi fel újra, nyáriasított basszusorientált house szörnyeteggé. A Looking at Your Pager kedvéért a zenész erre az alkalomra feltámasztotta KH alteregóját (ami anyakönyvezett neve, Kieran Hebden monogramja).

A klip is megér egy külön kis mikromisét, Trevor Jackson ugyanis kizárólag írógépes betűkkel, számokkal és speciális karakterekkel dolgozott benne, megdolgoztatva az elmét:

Mondanunk sem kell, Four Tet a trekket már tavaly nyáron megfuttatta fesztiválos szettjeiben, és a demót agyonjátszotta aztán Floating Points, Ben UFO, Peggy Gou, Avalon Emerson és még ki tudja, ki, de a hangmintát végül mostanra sikerült jogilag letisztáznia, úgyhogy mindenki csúsztathatja bele a nyári playlistjeibe (mi már meg is tettük a friss zenéket szemléző, folyamatosan frissülő Spotify-listánkra!).

Azért iderakjuk az eredeti zenét is, csak hogy lássuk-halljuk, honnan jutottunk hova:

Kövess minket mindenfelé:

Published May 23, 2022.