Electronic Beats Hungary

Agyadra ez a köd szálljon, ne egy másik

Megint betette a lábát az ajtónkon az EXILES, hiszen a kiadó ernyője alatt ismét kinőtt egy figyelemreméltó új release, ami tápláléka lehet a nyitott elméknek.

Asvanyviz2-ről (bocsánat, pontosabban: asvanyviz2!) nem tudjuk, hogy kicsoda, csak annyit, hogy egy fiatal non-binary tehetség, többször feltűnt már a Hyperpop Hungary rendezvényein, volt egy közös albuma a Bandcampes drone metal művész Shum-mal, szerepelt Ukrajnát támogató válogatáson, most meg itt ez az album, ami kísérletezős műfajokfelettisége ellenére (hiszen van benne field recordingos hatású cseppkőbarlangoskodás-szerű cicergés éppúgy, mint disztópikus Arcás szintivillámlások, lábdobok, amik technót idéznek, de közben klasszik IDM-es álmodozás történik felettük, und so weiter) egy élvezhető és kerek mű.

“A projekt egy nagyon furcsa időszak alatt, egyfajta agyi köd tünetei között – mentális tisztaság hiánya, zavartság, fáradékonyság, koncentrációs és memóriazavarok – készült. Ez idő alatt leírtam minden buta gondolatot, amely valahogy áthasította az elmémre boruló vastag nyákréteget, majd megpróbáltam őket dalokká alakítani. Végül ez a teljes céltalanság, amely leírta ezt a periódust, árad a trekkekből, de össze is köti őket”

– így az alkotó. Így meg a lemez maga, ami nem rúg hosszabbra negyed óránál, de ez a rúgás annyira teljes, hogy nemigen hagy maga mellett teret másnak. Jelentsen ez bármit!

És ha ez nem volna elég, az album- és trekkborítók mesterséges intelligenciával készültek a címek szövegéből. Pénteken pedig el lehet kapni egy kiváló külvárosi buliban!

Mindenféle bekövetgetések:

Published April 27, 2022.