Electronic Beats Hungary

Björk színészként, Vessel és Lyra Pramuk zenével érkezik a viking thrillerbe

Nem ma lesz a napja, hogy filmes oldallá váljunk, de most éppenséggel van apropója, hogy a hírfalra tűzzük az erőteljes vízióiról (A boszorkány, A világítótorony) ismert rendező, Robert Eggers új filmjét, a tavaly év vége óta érdeklődést korbácsoló Az Északit, ami május 19-én érkezik a magyar mozikba.

Ennek a soundtrackjét ugyanis Robin Carolan mellett Seb Gainsborough, azaz Vessel készítette, aki utoljára emlékeim szerint 2015-ben bontotta le itthon a Trafó falait egy dörgedelmes előadással az egyik Electrify-esten. Szerencsére a baljóslatú csontig hatolás képességét erre a felkérésre sem vetkőzte le – fun fact: ez élete első filmzenéje! -, és bár a mozit még nem láttuk, az album nagyon is passzolónak tűnik egy epikus bosszúthrillerhez, ami a kontinensünk fagyos északi csücskében játszódik a tizedik században.

És ha ez nem lenne elég, a nemrég a Selected Sounds meghívására a Rumbach zsinagógában egy lebilincselően nem evilági koncertet adó amerikai transz énekesnő, Lyra Pramuk is közreműködik a lemezen, amiről azt mondta:

“Iszonyúan izgatott vagyok, hogy hozzájárulhattam a Northman terjedelmes és mesteri zenéjéhez. Eggers az egyik abszolút kedvenc rendezőm, és egy álom vált valóra, hogy részt vehettem ebben a projektben, annál is inkább, mert Björk is benne van.”

Bizony, Izland bizarr-gyönyörű zenekirálynője szerepet is vállalt a filmben, ami a 2000-es Táncos a sötétben óta az első nagyjátékfilmes alakítása. A huszonmilliós megtekintésnél járó előzetesben is el lehet csípni, mint valamiféle látnok:

Várós.

Published April 25, 2022.