Electronic Beats Hungary

Friss album a neopszichedélia főzenekarától, az Animal Collective-től: úton!

Progresszív popzene, újpszichedelia, freak folk, nevezzük akárhogy, amit csinál az Animal Collective (vagyis a zenekar, ami minden idők Balaton Soundjainak egyik legkilógóbb, és mégis legértékesebb produkcióját szállította le a magyar tenger riviérájára 2012-ben), egy biztos, a borzasztóan színes hipszteréra egyik központi bandája volt, amire nem lehetett nem odafigyelni. A nevük egyébként onnan származott, hangozzék bármennyire triviálisan, hogy mindannyian, figyelem: szeretik az állatokat, akikről köztudott, hogy főként ösztönből cselekednek, ezért ők is így próbáltak hozzáállni a dalíráshoz, a nagyon tudatos döntéseket mellőzve. Intelligens geekek érzelemből zenélnek – ez lett volna a statement.

Nem is csömöszöljük tovább a szavakat velük kapcsolatban, a lényeg a hír, hogy öt év után ismét stúdiólemezzel jelentkeznek, hurrá! Jövő februárjának elején jön ki a motyó, és itt is van róla az első videó, ami két trekket olvaszt magába az albumról, és nyilván nyakon van zúdítva hippitrippelős fényjátékkal:

A kilenc számot felölelő Time Skiffs mindenféle formátumban megjelenik a Domino kiadónál, amely a csapat diszkográfiájának jó részét a magáénak tudhatja. A

szerelmes levelek, vészjelzések, légköri megfigyelések és relaxációs himnuszok

gyűjteményeként jellemzett LP-t tavaly vették fel. És nyomban követi majd egy kiterjedt amerikai turné is, ami 2022 márciusában indul a virginiai Richmondban. Reméljük, lesz ennek spinoffja az öreg kontinensen is.

A Time Skiffs egyébként négytagú zenekar első nagylemeze a 2016-os Painting With óta. Az új stúdiólemez a 2020-as Crestone című filmhez készült, 16 vokálmentes, de annál lebegtetőbb számot tartalmazó soundtracket, valamint a tavalyi Bridge To Quiet EP-t követi.

Vá-rós!

Addig is idetesszük ezt a legutóbbit, hiszen miért is ne.

Published October 21, 2021.