Electronic Beats Hungary

A mémek, az internet és a digitális trendek inspirálták Nene H minialbumát

Az ISSA SCAM című kiadvány az önirónia témáival dolgozik, ezen túlmenően pedig a minket körülvevő társadalmat is kommentálgatja, sőt, az online kultúra jövőjét is – maró gúnytól nem mentesen.

Két számban közeli barátja és kollaborátora, a francia Bubblegun segítségével cincálja meg kicsit a TikTok-univerzumot, popzenével átitatott számokat hozva a világra, miközben szatirikus megfejtéseket közöl olyan témákról, mint a mentális egészség és a plasztikai sebészet. Az egyik számot mi nemrég le is nyárislágereztük, ezzel jócskán indulatokat kiváltva a Facebookon, de hé, angyalszemű, csak egyszer élünk! 🤡🤡🤡

A minialbum egyébként nagyon jó kis groovy darabokat gördít ki Nene boszorkánystúdiójából – a török születésű, de Berlinben élő producer ráadásul becsatornázgat rá mindenféle inspirációt és zenét a múltjából, amiken felnőtt, mármint azok hatásait, többek között a török-német hiphoptól a ghetto house-on és technón át egészen az azeri dalokig, amiken felnőtt.

“Pillanatnyilag az online klíma már megint más, mint amikor az albumot készítettem, de az egész koncepció egy játékos odabólintás a káoszra és az abszurditásra, ami a digitális korszakunkat felöleli”

– mondta Nene H, hozzátéve, hogy eddig “komoly” zenei koncepciókban utazott, ezért ez az anyag most olyan volt neki, mint egy szájöblítő, hogy végre nevethessen is egy jóízűt magán és a környezetén.

MÉG TÖBB ZENE A NAGYVILÁGBÓL FOLYAMATOSAN FRISSÍTETT PLAYLISTÜNKBEN!

Published February 17, 2024.