Electronic Beats Hungary

A Magyarországon élő vietnámi közösségről szól Hien új klipje

Aki az elmúlt éveit Budapesten nem egy szatyor mélyén töltötte, és még a kulináris kikacsintásokat sem vetette meg, az alighanem evett már phở levest, és meg is kedvelte azt. Abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy a vietnámi kultúrához ez a legközvetlenebb kapcsolódási pont errefelé, viszont szinte az is biztos, hogy akinek szélesebb az ismeretségi köre, az egy-két lépésből eljut egy olyan vietnámihoz, aki a kreatíviparban alkot, vagy itt tanul, vagy vállalkozik – vagy éppen melegen tartja az alaplevet egy menő ázsiai bisztróban.

Hien, a kétezres évek végén a Megasztárban is megfordult énekesnő jól tudja, mi fán terem ez a történet, hiszen annak forgatókönyvében, amit az élet írt, maga is szerepel.

“A vietnámi közösségek Magyarországra vándorlása a Szovjetunió széthullása után, az 1980-as években egy olyan téma, amiről nem igazán alakult ki dialógus világszinten. Boldog vagyok, hogy megoszthatom történeteink kis darabjait egy ilyesféle, személyes perspektívából” – írja új dala és klipje kapcsán, ami így gyakorlatilag a saját sztorijának állít emléket. És másokénak, akik ide költöztek, egy szebb jövőt álmodva maguknak.

“A jeleneteket a kilencvenes évek Budapestjén töltött gyerekkorom inspirálta, események, amik rendszeresen összehozták nem csak a családunkat, de a közösségünket is.

A távoli családi kötelékek nálunk nem vérszerintiek voltak, hanem szüleink családjainak a barátai, akikkel együtt hagyták el Vietnámot, hogy Magyarországra jöhessenek egy jobb élet reményében.

A bevándorló közösségek történeteiből merítek, ezek inspirálnak” – tette hozzá.

Hien Family című dala egy nagyobb egész része: a BLOOM című hanganyag végigköveti művészi öntudatának újraépítéséhez vezető kreatív utazását, illetve az életét mint fiatal bevándorló, aki végül aztán innen is továbbreppent, egyenesen az Egyesült Államokba, hogy új lapot nyisson előadói karrierjében. A már tavaly megjelent EP itt hallgatható:

További helyi tehetségekért erre tessék:

👇👇👇 Follow 4 follow 👇👇👇

Published June 16, 2022.