Electronic Beats Hungary

A londoni Fabric is megtiltja a fotózást a táncparkettjén

Nincs még egy akkora játékos az angliai klubok pályáján, mint az 1999 óta létező Fabric. Még azt is túlélte, hogy 2016-ban a hatóságok lakatot tettek rá, miután két kábítószerrel kapcsolatos haláleset történt a helyen – a klub megmentéséért indított elsöprő, nemzetközi visszhangot kiváltó és számtalan sztárlemezlovas, de még politikus által is pusholt #savefabric kampány megtette a hatását, végül engedélyezték az újranyitást, elég kemény biztonsági intézkedésekkel (személyazonosító-rendszer, rejtett kamerák, élethosszra szóló kitiltás ha bárkinél drogot találnak).

A következő bezárást a koronavírus-járvány hozta el, most július 23-án azonban ismét feltárulhatnak a helyszín ajtajai, aminek kapcsán a vezetőség fontos üzenetet helyezett el a Facebook-oldalára, ami így szól:

“a Fabric a londoni underground zene otthona, célja mindig az önkifejezés érzésének megteremtése volt a táncparketten. Az újranyitás közeledtével szigorú fotó- és videózási tilalmat vezetünk be a klubban. Maradj a pillanatban, tedd el a telefonod, élvezd az éjszakát.”

A hozzáállás jól ismerhető mindenki számára, aki bulizott már a berlini éjszakában, ahol már ott sem illik igazán telefonnal videózgatni, ahol ezt egyébként nem jelzik.

Nem jellemző ez azonban a szigetországban, ennek megfelelően a poszt alatt is vegyes kommentárok sorakoznak: míg egy részük üdvözli a döntést, köztük olyanokkal, mint Dave Clarke vagy Phil Kieran, és persze sok klubberrel, akik szerint az insatgramsztorik tették tönkre az intimitást, és most végre ismét felszabadulhatnak a tánctéren, addig egy csomóan vitatják, mennyire lesz okés az az eljárás, ha valaki lelkesen és odaadóan végigtáncolja az éjszakát, és lőni merészel pár képkockát a dj-ről, hogy emlékezzen minderre, amire a biztonságiak tarkón ragadják és kivezetik.

Az biztos, hogy az elektronikus zenei rendezvények a máig fontos menedéket jelentenek sokaknak, akik nem élhetik meg önmagukat a mindennapjaikban (akár szexuálisan, akár másképp), úgyhogy abszolút védhető a döntés az okostelefonfüggés évtizedében.

Itt pedig nézzétek meg a Telekom Electronic Beats 2007-es dokuját a Fabric kulisszái mögül:

Published June 30, 2021.